KIRIKKALE
24°
04:24

İmsak'a Kalan Süre

Yahşihan’da kaynak suyu aranıyor

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde, oluşabilecek herhangi bir kuraklık riskine karşın alternatif su kaynağa arama çalışmaları başladı. Saniyede 140 litre suyun tüketildiği ilçede 5 bölgede ekipler tarafından kaynak suyu aranıyor.


SU PROBLEMİ TAMAMEN ORTADAN KALKACAK 
Hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan su tüketimi nedeniyle Yahşihan ilçesinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Oluşabilecek herhangi bir kuraklık riskine karşın 5 ayrı bölgede mühendisler tarafından su arama çalışması yapılıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan  Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, ilçede su problemini tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK PROBLEMİ
Öz kaynaklardan elde edilen su tüketim miktarının saniyede 50 litre olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “İlçemizin kullandığı su miktarı yaklaşık 140 litreye tekabül ediyor. Saniyede 90 litre sular birliğinden biz su alıyoruz. Bunu daha minimuma indirmek için bugün arkadaşlarımız sahada rezistivite çalışmalarını 5 bölgede yapıyor. Rezistivite çalışmalarımız bittiği zaman Yahşihan'ın su sıkıntılarını tamamen kaldırmayı planlıyoruz. Ülkelerin ve dünyanın en büyük problemi, su sıkıntısı gelmektedir. Önceliğimiz su rezervlerini daha aktif hale getirip bitirmiş olduğumuz altyapıyla da entegre edip susuzluktan kurtarmaktır" dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da zincirleme kaza! 8 Araç birbirine girdi

İlginizi Çekebilir

Yahşihan kırmızı beyaza büründü

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nde kadrolu işçi maaşlarına ek zam

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65323

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171