KIRIKKALE
21°

Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil, kumbaraya

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ilçe genelinde sıfır atık kapsamında tekstil ürünlerini ekonomiye geri kazandırmak amacıyla geri dönüşüm atık giysi kumbarası ve köy okullarına gönderilmek üzere kitap kumbarası bırakılması konusunda Everest YK G


50 ADET GERİ DÖNÜŞÜM ATIK GİYSİ KUMBARASI 
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ilçe genelinde sıfır atık kapsamında tekstil ürünlerini ekonomiye geri kazandırmak amacıyla geri dönüşüm atık giysi kumbarası ve köy okullarına gönderilmek üzere kitap kumbarası bırakılması konusunda Everest YK Group ile protokol imzaladı. Bu kapsamda ilçe genelinde belirlenen alanlara toplamda 50 adet geri dönüşüm atık giysi kumbarası ve köy okullarına gönderilmek üzere 4 adet kitap kumbarası belirlenen alanlara koyulacak. 

BELEDİYE İLE PROTOKOL İMZALANDI 
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “İlçe genelinde sıfır atık kapsamında tekstil ürünlerini ekonomiye geri kazandırmak amacıyla 50 adet geri dönüşüm atık giysi kumbarası ve köy okullarına gönderilmek üzere 4 adet kitap kumbarası bırakılması konusunda Belediyemiz ve Everest YK Group arasında protokol imzalanmıştır. Ayrıca firma tarafından protokol kapsamında ilçe genelinde Kâğıt-Karton, Plastik ve Metal atıkların kaynağında ayrı toplanması için belediyemizin belirleyeceği 20 noktaya geri dönüşüm sepetleri bırakılması konusunda protokole ek madde eklenmiştir. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları koruma hedefimizi sürdürüyoruz. Projemiz, çevreci olduğu kadar ekonomiye katkı sağlayan bir proje” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

 

İlginizi Çekebilir

Araçların motor bölümüne giren kedilere dikkat: ’Kontağı çevirmeden kaputa vurun’

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesinden final haftasında çorba ve simit ikramı

İlginizi Çekebilir

Matkabın içinden uyuşturucu çıktı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21713

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171