KIRIKKALE
25°
05:33

Öğleye kalan Süre

Yahşihan Belediyesi, Gaziantep’te hasar tespit çalışmalarına destek oluyor

Yahşihan Belediyesi tarafından görevlendirilen inşaat mühendislerinden oluşan uzman teknik ekip Gaziantep ve köylerindeki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.


BİNALARI TESPİT EDEREK RAPOR TUTUYOR
Yahşihan Belediyesi depremin ilk gününden itibaren hem insan gücü hem iş makinaları hem de yardımlarla bölgede canla başla yaraları sarmaya çalışıyor. Bütün bunların yanında deprem bölgesine teknik destek de sağlayan Yahşihan Belediyesi, mühendislerden oluşan ekiplerle sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Binalarda taşıyıcı sistemlere, yığma yapılarda ise duvarlara bakan ekipler, binaların az hasarlı, çok hasarlı ya da oturulamaz olup olmadığını tespit ediyor. İnşaat mühendisleri tarafından kolon ve kirişlerde hasar, burkulma, kesme ve çatlama gibi durumlar inceleniyor. Kontrol edilen binaların hasar durumu belirlenerek bakanlığın sistemine veri girişi yapılıyor. Ekipler deprem bölgesinde hasar gören binaları tespit ederek rapor tutuyor.

KONTEYNERLERİMİZLE BÖLGEYE GİDECEĞİZ
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, depremin meydana geldiği ilk günün ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderilen uzman ekiplerin şimdi hasar tespit çalışmalarına katıldığını bildirdi. Türkyılmaz, “Ülkemizi sarsan afetin yaşanmasının hemen ardından arama kurtarma ekiplerimiz ve gönüllü personelimiz ile bölgeye ulaştık. 'Depremin yaşandığı günden bu yana belediyemizin tüm imkânlarını seferber ettik. Gıda, giyim, erzak ve yakacak başta olmak üzere birçok yardım tırımızı bölgeye göndermeye devam ettik. Pazarcık ilçesinde araçlarımız ve gönüllü personellerimiz çalışmalarına devam etti. Bu çalışmaların yanında Gaziantep ve köylerinde hasar tespit çalışmalarına da teknik ekibimiz ile destek veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda konteynerlerimizle bölgeye gideceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nden vatandaşlara, çörek otu ve çörek otu sabunu

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi 2022'de gelir tarifelerine zam yapmayacak

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’dan Yahşihanspor oyuncularına moral yemeği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

69204

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171