KIRIKKALE
25°
01:25

Öğleye kalan Süre

Gündoğdu Abalı’nın ismi yaşayacak

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde bazı sokak ve caddelerde ahde vefa örneği sergilenmeye devam ediyor. MHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Murat Abalı’nın merhum dedesi Gündoğdu Abalı’nın ismi Yahşihan’da bir sokağa verildi.


İL BAŞKANI ABALI’DAN TEŞEKKÜR
Yahşihan Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda MHP İl Başkanı Av. Murat Abalı’nın dedesi, Ömer, Fuat ve Adnan Abalı'nın babaları merhum Gündoğdu Abalı’nın ismi bir sokağa verildi. İl Başkanı Abalı, alınan karar doğrultusunda herkese teşekkür etti.

GÜNDOĞDU ABALI KİMDİR?
Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Bozkurt Mahallesi’nde 1927 yılında dünyaya geldi.
Siyasi hayatına Adalet Partisi ile adım atan Gündoğru Abalı, Kırıkkale'de Adalet Partisi’nde İl Başkanlığı görevinde bulundu. Aynı zamanda ilerleyen süreçlerde Esnaf Kefalet Kooperatifi 2. Başkanlığı görevinde yer alarak Kırıkkale'nin sivil toplum örgütü alanın da hizmetler verdi.
Otomotiv sektöründe ise Kırıkkale'ye BMC, Massey Ferguson Renault gibi markaların yetkili bayiliğini yaparken aynı zamanda Goodyear başta olmak üzere birçok markanın yetkili lastik bayiliğini gerçekleştirdi. Gündoğdu Abalı, o dönem Kırıkkale Belediyesi'nin borcundan dolayı maaşını ödeyemediği aylarda belediye işçisinin maaşını ödeyerek Kırıkkale'nin önemli bir iş insanı olarak saygın bir kişiliğe sahipti.

Haber:Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Abalı’dan Akşener’e mermi mesajı

İlginizi Çekebilir

MHP’den birlik ve beraberlik mesajı

İlginizi Çekebilir

Tekin görevden alındı, Piliç atandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59527

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171