KIRIKKALE
24°
03:36

İkindi'ye Kalan Süre

Keskin’de ev hanımları meslek öğreniyor

Keskin Kaymakamlığı’na bağlı faaliyetlerini sürdüren Sosyal Dayanışma Merkezi’nde sürdürülen bir diğer faaliyet ise ev hanımlarının sanatsal alanda yaptığı çalışmalar. Kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünler dikkatleri üzerine çekiyor. Ürünlerin satı


ÖNEMLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR 
Evlerinde bulunan kadınların hem meslek sahibi olması hem de ekonomiye katkı sağlaması amacıyla Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) önemli bir rol üstleniyor. Burada günlük 50’yi aşkın kadın, el emeği göz nuru dikiş-nakış ve diğer el sanatları alanında meslek sahibi oluyor. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Merkezi Müdürü Tuğrul Öztürk, “Kadınlarımızın psikososyal, sosyokültürel mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla açılmış bir merkezimizdir. Ücretsiz olarak verdiğimiz malzemelerle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Çeşitli alanlarda da kadınlarımıza eğitimler veriliyor” dedi.
 
BÜTÜN KADINLAR GELEBİLİR 
Bu kursun Keskin için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Öztürk, “Özgüveni yüksek, daha güçlü kadınların oluşması için burası çok önemli. Çok güzel geri dönüşler almaktayız. Hayatında hiç farklı sanatları denemeyen kadınlarımız burada yer alıyor. Kurslarımız, belirli dönem aralıklarda yer alıyor. Kaymakamlığımız vasıtasıyla bütün kadınlarımıza sesleniyoruz. Hayatta hiçbir zaman iş hayatına katılmayan kadınlarımızı merkezimize bekliyoruz. Bütün ürünlerimizi ücretsiz şekilde tahsis ediyoruz. Kadınlarımız yeter ki buraya gelmek istesinler. 
Burada harcadığımız her şey karşılığını buluyor” şeklinde konuştu. 

Haber: Seda Özdemir 

İlginizi Çekebilir

Keskin’e sosyal dayanışma merkezi açılıyor 

İlginizi Çekebilir

Keskin’de ev hanımları meslek öğreniyor

İlginizi Çekebilir

Kadınlar, SODAM ile mesleki donanım kazanacak 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

19551

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171