KIRIKKALE
25°
02:21

Akşam'a Kalan Süre

Veysel Kutluca: “Türkiye yüzyılı değil, sorun dolu yıllar yaşanıyor”

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, açıklamalarda bulundu. Kutluca, “Seçimden önce, iktidarın sürekli tekrar ettiği bir sloganı vardı. 21. yüzyıl ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. Ancak seçimlerden hemen sonra bambaşka bir süreç yaşıyoruz. Vatanda


HER SABAHA BİR ZAM HABERİ GELİYOR 
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, zam kavramının milletin üzerine çökmüş bir ‘karabasan’ haline geldiğinin altını çizerek, “Seçimden önce, iktidarın sürekli tekrar ettiği bir sloganı vardı. 21. yüzyıl ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. Ancak seçimlerden hemen sonra bambaşka bir süreç yaşıyoruz. Bu yıl, ‘zam yılı’, ‘vergi yılı’ ve ‘enflasyon yılı’, en önemlisi ‘belirsizlikler yılı’ olacak. Milletimizin zihnine öyle kazınmış olacak. Başta ekmek olmak üzere temel gıda maddelerine gelen zamlar; enerji ve akaryakıt ürünlerine gelen zamlar; taksi ve dolmuş gibi tüm ulaşım hizmetlerine gelen zamlar; şuna zam, buna zam, ona zam. Önündeki kelime değişiyor, ardından gelen zam kelimesi ise hiç değişmiyor” ifadelerini kullandı.

4 TRİLYON 270 MİLYAR LİRA VERGİ ÖDEYECEĞİZ
Ekonomideki kötü gidişatın sebeplerine işaret eden Veysel Kutluca, “Bu kadar zam, bu kadar vergi artışı neden yapılıyor diye dönüp baktığımızda karşımıza görev zararları çıkıyor; kur korumalı mevduat gibi ucube bir uygulama çıkıyor; garanti verilen köprüler, yollar ve hastaneler çıkıyor; makam harcamaları, bol keseden dağıtılan seçim vaatleri ve israf çıkıyor. Daha da önemlisi kamu malı ve kamu parası harcamalarında duyarlılık ve sorumluluk noksanlığı çıkıyor karşımıza. Kamuda tasarruf olmadan ne vergi yükü azalır ne de zamların arkası kesilir.

ÇAY KAŞIĞI İLE VERİP KEPÇE İLE GERİ ALIYORLAR
Kutluca, iktidarın söylemleri ile yaptıkları arasındaki makas her geçen gün daha çok açılıyor. Sözde fahiş fiyatlarla mücadele ettiklerini söyleyenler, en fahiş vergi zamlarını yine kendileri yapıyorlar. Sözde faize karşı olduklarını söyleyenler, hem faiz oranlarını insafsızca yükseltiyorlar hem de faizci rantiye kesimine ödenen miktarı sürekli artırıyorlar. 'gazetekale.com' Unutulan nass hükümleri ise hala bir tarafta duruyor. Sözde IMF’den kurtulduk diye algı politikası uygulayanlar, IMF’den daha beter, daha acı reçeteler uyguluyorlar. Uyguladıkları yanlış ve verimsiz politikaların bütün yükü de dar gelirlinin sırtına yüklendi.”

Haber: Abdulsamet Yıldırım (Stajyer)

 

İlginizi Çekebilir

Anne Kutluca’ya son görev

İlginizi Çekebilir

SP Lideri Karamollaoğlu: 'İşi ehline verirsek destanlar yazabiliyoruz. Onu SİHA’lar ile gördük'

İlginizi Çekebilir

Veysel Kutluca: “Türkiye yüzyılı değil, sorun dolu yıllar yaşanıyor”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21541

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171