KIRIKKALE
25°
06:2

Öğleye kalan Süre

Saadet Partisi’nden ilk aday adayı Tekin oldu 

Saadet Partisi, 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için bu dönem ilk Kırıkkale Belediye Başkan aday adayını açıkladı. Aday adayı olan Murat Tekin, “Kırıkkale için her alanda elimizden gelen çaba ve gayretimizi göstereceğiz” dedi.


YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR 
Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz, şimdi de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Siyasi partilerden belediye başkanı veya belediye meclis üyesi adayı olmak isteyenler (özellikle Ak Parti, CHP ve MHP aday adayları), aday adaylıklarını açıklayacaklar ama sanki bir yerden işaret bekliyor da o işaret geldikten sonra aday adaylıklarını açıklayacakmış izlenimi veriyorlar. Aslında aday adayları biran evvel ortaya çıkıp, belediyeler de neler yapacaklarını, şehirlerin sorunlarını nasıl çözeceklerini, hemşehrilerine hangi hizmetleri yaparak şehirlerini müreffeh ve yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini anlatmalılar.” 

KIRIKKALE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ 
“Siyasi Partiler de aday adaylarının içinden, şehre ve vatandaşa en iyi hizmeti yapacağına inandığını adayı olarak göstermelidirler. Hiçbir yerden icazet ve işaret almadan (tabii ki istişareler yaptık. Nasip olur da Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olur ve seçimi kazanacak olursam Kırıkkale için önemli çalışmalar gerçekleştireceğim. Yapmak istediklerimi burada (seçim beyannamesi niteliğinde de değerlendirebilirsiniz) açıklamak istiyorum:

TEKİN’İN SEÇİM VAATLERİ 
1-Belediyelerde en önemli yürütme organı Belediye Meclisidir. Kırıkkale Belediye Meclisinin 31 üyesi bulunmaktadır. Meclis üyeleri seçilene kadar herhangi bir siyasi partinin adayı iken seçildikten sonra Belediye Meclis Üyesi vasfında olduklarından, her bir meclis üyesi eşit ve aynı hakka sahip olacaktır. Saadet Partisi meclis üyesi ile diğerlerinin arasında hiçbir fark olmayacaktır. Meclis üyeleri ile belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerini bir araya getirip, elbirliği ile çalışıldığı zaman şehre ve vatandaşa ne kadar kaliteli hizmet sunulduğunun önemi anlatılacak ve birlikte çalışmaları sağlanacaktır. Bir meclis üyesi, mahallenin biriyle ilgili bir sorunu idari personele ilettiği zaman, idari personel sorunun giderilmesi için gereğini yapacak ve neticesinden de meclis üyesini bilgilendirecektir.

2-Kırıkkale’de belediye başkanlığı yapıp da halen hayatta olan sayın başkanlarımızla yılda iki defa bir araya gelip, onların engin tecrübelerinden istifade edeceğim. Halkın teveccühünü kazanarak seçilen ve halka hizmeti şiar edinen bu başkanlarımıza vefa borcumuz olduğuna inanıyorum. Bir araya geldiğimizde; “Sizler bu şehirde belediye başkanlığı yaptınız. Görev sürenizce neyi yanlış, neyi doğru yaptınız? Yapmak isteyip de yapamadığınız, yapmak istemediğiniz halde yaptığınız? Belediye Başkanı olsanız şimdi ne yapardınız?” sorularımın cevaplarını almayı çok arzularım.

3-Halkın arasında olan bir başkan olacağım. Enaniyeti yüksek, kibirli, odasından çıkmayan bir başkan olmayacağım.

4-Seçilene kadar Saadet Partisinin adayı, seçildikten sonra ise tüm Kırıkkale’nin belediye başkanı olacağım. Derneklerin, vakıfların etkinliklerine katılacağım gibi davet edildiğimde siyasi partilerin de etkinliklerine katılacağım.

5-Şehrimizin içme suyu isale hattı, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yani şehrin tüm altyapısı yeniden yapılacak. 1990’lı yıllarda yapılan altyapılar şehrimize kifayet etmiyor. Mutlaka yenilenmeli, yenileyecekte biz olacağız inşallah. Nasipse devam edeceğiz. Selam ve dua ile” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz”

İlginizi Çekebilir

ABD ve NATO üsleri kapatılmalı

İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi, Kırıkkale’de toplandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16960

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171