KIRIKKALE
25°
03:16

İmsak'a Kalan Süre

Veysel Kutluca: “Ders zili, alarm zili oldu!

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, yeni eğitim ve öğretim dönemine ilişkin, “2023 Türkiye’sinde ders zili çalarken aslında ailelerimiz için de alarm zilleri çalmaktadır. Eğitim öğretim yılı, hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün oldukça düştüğ


SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALIDIR 
12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümüne atıfta bulunan Kutluca, “Siyasi tarihimizin en kara lekelerinden, aşılamayan travmalarımızdan biri olan 12 Eylül ve ardından yaşanan sürecin derin izleri bugün hâlâ siyasi ve sosyal hayatımızda görünür durumda. Millî Görüş hareketi olarak biz de doğrudan darbecilerin hedefindeydik. Partimiz kapatıldı, bizlere siyasi yasak konuldu, birçoğumuz cezaevlerinde yattık. Erbakan Hoca’mız ve arkadaşlarımızla birlikte en ağır bedelleri ödedik” ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ VESAYETTEN KURTARMALIYIZ
Darbe döneminde toplumu ve gençleri kutuplaştıranların ülkeye ağır bedeller ödettiğini belirten Kutluca şöyle konuştu: “Darbenin üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen bugün hâlâ bu acı tecrübelerden ders çıkarmayanların olduğunu görüyoruz. Hâlâ kutuplaşmadan, kamplaşmadan siyasi kazanç elde etmeye çalışanlar, insanımızın bir yarısını diğer yarısına düşman göstermeye çalışanlar ne zaman akıllarını başlarına alacaklar. Aslında ülkemizi, vesayetin üniformasından, cübbelisinden, takım elbiselisinden, forslusundan, hiç ama hiç fark etmez, her türlüsünden kurtarmamız gerekiyor.”

BİZLERİ DOĞRUDAN HEDEF ALDILAR 
Kutluca, “Darbenin üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen acılar hâlâ tazeliğini koruyor. Siyasi tarihimizin en kara lekelerinden, aşılamayan travmalarımızdan biri olan 12 Eylül ve ardından yaşanan sürecin derin izleri bugün hâlâ siyasi ve sosyal hayatımızda görünür durumda. Ne yazık ki, 600 binden fazla insanın gözaltına alındığı, binlercesinin yıllarca hapis hayatı yaşadığı, dahası işkence gördüğü, gencecik insanların idam edildiği, 1 milyondan fazla vatandaşımızın fişlendiği bir dönemden bahsediyoruz. Yıllar sonra kurulan ‘bir sağdan, bir soldan astık’ cümlesi de bu darbenin aslında ülkemizin ve milletimizin tamamının hedef alındığını açıkça göstermektedir. Millî Görüş hareketi olarak biz de doğrudan darbecilerin hedefindeydik. Partimiz kapatıldı, bizlere siyasi yasak konuldu, birçoğumuz cezaevlerinde yattık. Erbakan Hoca’mız ve arkadaşlarımızla birlikte en ağır bedelleri ödedik” ifadelerini kullandı.

Haber: Süleyman Ok 
 

İlginizi Çekebilir

Veysel Kutluca: “Türkiye yüzyılı değil, sorun dolu yıllar yaşanıyor”

İlginizi Çekebilir

SP Lideri Karamollaoğlu: 'İşi ehline verirsek destanlar yazabiliyoruz. Onu SİHA’lar ile gördük'

İlginizi Çekebilir

Milletimizin umuduyuz

Haber Yorumları

Yorum Yaz

78247

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171