KIRIKKALE
24°
01:34

Öğleye kalan Süre

Vekaletle kurban bedeli 2 bin 750 TL olarak belirlendi

Kırıkkale İl Müftülüğü, "Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.


YURT İÇİ VE YURT DIŞI FİYATLARI AÇIKLANDI 
"2023 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı’nda’’, 2023 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı. Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 5 bin 950 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 2 bin 750 lira olarak belirlendi.

İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ 
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek. Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI 
Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık vaizi Osman Şener konuşmacı olarak katıldı. Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü yardımcıları, müftülük personeli ve din görevlileri de hazır bulundu. Etiler Ulu Camii İmam Hatibi Turgut Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Müftü Yaşar, dünyanın dört bir yanında vatandaşlarımızın vekâleten bağışladığı kurbanları yerlerine ulaştırmak, ülkemizde 13 ilde meydana gelen yaklaşık 13 milyon insanımızı etkileyen asrın felaketinde 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz deprem bölgelerinde yaşayan insanımıza destek olabilmek, gönül coğrafyamızda olan Balkanlar'dan Kafkaslara, Haiti’den Afrika’ya, Filistin’den Uzak Doğu’ya kadar bu bölgelerde yaşayan kardeşlerimizle gönül köprüsü kurmak, hayata dokunabilmek için çalışıyoruz.” 

KARDEŞLİK DUYGULARI PEKİŞECEK 
“Türkiye Diyanet Vakfı sadece kurban da değil ülkemizde ve yurt dışında yaşanan felaketlerde de zor durumda olan insanların yanında olmuştur. Kurban ibadetinin paylaşmak olduğunu vurgulayan Yaşar, paylaşmakla kardeşlik duygularının pekişeceğini ve insanlar arasında merhamet ve muhabbet duygusunun artacağını söyledi. Başkanlık Vaizi Osman Şener’in Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında yaptığı sunumla program sona erdi.

Haber: Burak Çalışkan 

 

 

İlginizi Çekebilir

Bıçaklar, kurbanlar için bileniyor

İlginizi Çekebilir

Vekaletle kurban bedeli 2 bin 750 TL olarak belirlendi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12077

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171