KIRIKKALE
24°
01:14

İkindi'ye Kalan Süre

Üniversite-sanayi işbirliğine güzel bir örnek

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kırıkkale şubesi ile Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde tasarım yarışması düzenleniyor.


İHRACATA REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK 
Gençleri ürün tasarımı konusunda teşvik etmek ve yeteneklerini açığa çıkarmak üzere düzenlenen Tasarım Yarışmasına, Kırıkkale Üniversitesinde halen eğitim gören tüm öğrenciler katılabilecek.  Metal tel ürünleri sektöründe yenilikçi fikirleri desteklemek, Kırıkkale firmalarının ihracat rekabet gücünü artıracak, katma değeri yüksek, özgün ve modern ürünlerin tasarlanmasına zemin hazırlamak, öğrenci tasarımcılar ile sektörü buluşturmanın yanı sıra Kırıkkale’de tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve özendirmeyi amaçlayan  yarışma Kırıkkale Üniversitesi’nin tüm bölümlerinde eğitim gören gençlere açık olacak.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER VERİLECEK 
“İç ve Dış Mekân Mobilya”, “Dekoratif Ev Aksesuarları” ve “Aydınlatma Grubu” olmak üzere toplam 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren eserler için birincilik ödülü 20.000.-TL, ikincilik ödülü 10.000.- TL, üçüncülük ödülü ise 5.000.- TL olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca seçici kurul tarafından belirlenen 25 esere “ASKON Kırıkkale Tasarım Teşvik Ödülü” verilecek.  Yarışma hakkında bilgi veren ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, üniversitelerin aynı zamanda sanayi kesiminin beyin gücünün kaynağı olduğuna dikkat çekerek, gençlerimizin üretim potansiyeline katılmaları ve yeteneklerine değer kazandırmaları noktasında tüm kesimlerin işbirliği içinde çalışmasının önemine işaret etti.

GELİŞMELERE DESTEK OLACAĞIZ 
Tasarım yarışmasının gençlerimizi henüz eğitimleri sırasında üretime katılmaya sevk ederek gelişmelerine destek olacağına dikkati çekti. Tasarım Yarışması ana sponsoru ASKON Kırıkkale Başkan Yardımcısı ve Akçelik Tel İmalat Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akçelik ise Kırıkkale’den marka ürünlerin mimarlarının çıkmasını arzu ettiklerini belirterek, yarışmanın ürün tasarımını teşvik edeceğine inandıklarını söyledi. 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Bayramda yediklerinize dikkat!

İlginizi Çekebilir

Nadir görülen "Eresus kollari" türü örümcek görüntülendi

İlginizi Çekebilir

Geyik: “Cumhurbaşkanımız ve kabineye inancımız tamdır”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76746

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171