KIRIKKALE
21°
01:14

Öğleye kalan Süre

Üç kuşaktır süregelen ticari başarı Vurallar

Kırıkkale’de yaptıkları yatırım çalışmalarıyla ekonomi ve istihdam alanında önemli hizmetler sunan Vurallar Mobilya-İnşaat, bir asra yakın ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Genç yaşta işlerin başına geçerek büyük yatırımlara imza atan Onur Vural, “Han


ONUR VURAL: “HANGİ İŞİ YAPIYORSAN HAKKIYLA, HELALİYLE YAPACAKSIN. SEN DOĞRU OLDUĞUN ZAMAN BAŞARI GELECEKTİR”

Kırıkkale’de yaptıkları yatırım çalışmalarıyla ekonomi ve istihdam alanında önemli hizmetler sunan Vurallar Mobilya-İnşaat, bir asra yakın ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Genç yaşta işlerin başına geçerek büyük yatırımlara imza atan Onur Vural, “Hangi işi yapıyorsan hakkıyla yapacak, başkalarından önce yaptığın işi kendin beğeneceksin. İşte o zaman başarı gelecektir” dedi.


Vurallar bugünlere nasıl geldi? Nasıl bir süreç yaşadı?
Üç kuşak boyunca süregelen ticareti günümüzde başarılarla süsleyen, dedesi ve babası yolunda emin adımlarla ilerleyen Vurallar Mobilya-İnşaat işletme yetkilisi Onur Vural, ticarette başarı hikayesini Gazetekale’ye anlattı. Onur Vural, “Benim dedem memurdu, aynı zamanda ticaretle uğraşıyordu.  Babam 17 yaşındayken dedem vefat etmiş ve ailenin bütün yükü babama kalmış. Bu sürede babam belediyede kanal arıza bölümünde işe girmiş aynı zamanda ticareti de sürdürmüş. 1997 yılında belediyeden emekli olduktan sonra halı toptancılığı yaparak ticaret hayatını daha da büyütmüş” dedi. İşte o röportaj; 

Ticaret yapmak hayallerinizde var mıydı?
“2001-2002 yıllarında inşaat sektörüne, ardından beyaz eşya sektörüne, ardından mobilya sektörüne girdik. Üniversite mezuniyetim sonrası işin başına biz geçtik. Hayallerimde her zaman ticaret vardı, çünkü biz bu işin çıraklığından, temelinden, mutfağından geliyoruz. Eğitim hayatımdan önce ben burada yetiştim. Bundan 10 yıl öncesine kadar sevkiyat ekibiyle beraber ürün taşıyordum. Temelden gelmenin avantajları var işimizin kıymetini biliyoruz, elemanlarımızın kıymetini biliyoruz.”


İş hayatında sizi mutlu eden şey nedir?
“Çalıştığım bütün sektörlerde en iyisini ve en büyüğünü yapma arzusundayım. Kırıkkale’de şu olmaz, bu satılmaz mantalitesini kırdığıma inanıyorum. İnşaat sektörü, beyaz eşya, mobilya, bahçe eşyası alanında hizmet sergiliyoruz. Yakın zamanda kurumsal bir firma ile uyku merkezi düşünüyoruz. Ben Kırıkkale’yi çok seviyorum ve o konuda milliyetçiyimdir. Kendi sektörümde büyümenin çabasındayım. Hiç memuriyet düşünmedim. Dışardan gören bizi yatıyor sanıyor ama biz bu işin ciddi ciddi mutfağından geldik Birkaç kişi fazla çalıştırmanın mutluluğu bana başka bir şey vermiyor.”

Yaşadığınız duygusal ve sizi mutlu eden olay neydi?
“Beko firmasını bırakırken çok üzüldüm. Pandemi sürecinde çalıştığımız firmalardan kapananlar oldu bu tarz şeyler bizleri üzdü. Pandemi nedeniyle zor günler yaşadık elhamdülillah işin içinden çıktık. Bizi en çok mutlu eden şey sabah gelip mağaza açmak bizi mutlu ediyor. Buradan kaç kişi sebepleniyor. Bu insana büyük mutluluk veriyor. Benim en mutlu olduğum an mağazaya geldiğim an.” 

Bu mesleği yapmasaydın hangi mesleği yapardın?
“Emin olun yine ticaretin içinde olmak isterdim. Bir şirketin yönetici vasfında CEO’su olmak isterdim.  Üniversiteyi bitirmekte bir başarı değil, kendini geliştirmek çok önemli. Kendimi geliştirdikten sonra çok güzel bir yönetici olurdum. Bizden sonra gelen kuşağa da bu mesleği aktarmak isterim. Ticaret çok güzel bir şey. Helalinden yaparsan. Peygamber efendimizin hadisi şerifinde de buyurduğu gibi rızkın onda dokuzu ticarettedir. Ahlaklı ve dürüst yapacaksa yapmasını isterim.”

Babanızla aranız nasıl? Diyaloğunuz nasıl?
“Babam benim canım ciğerim. Hayattaki en değer verdiğim insan. Arkadaş gibiyiz babamla. Babam beni hiç kırmaz şu hayatta gerçekten benim en değer verdiğim insan ve hiçbir işime karışmaz baba arkanda bir gölgedir sana akıl verir fikir verir. Babam benden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Ailemle bizim çok sıkı bağlarımız var aile bizim için her şeydir.” 

Buraları hayal ediyor muydun? Başarı sizin için ne ifade ediyor?
“Ticarette büyüme hayallerim lise yıllarında başladı. Çok fazla hayal kuramıyorduk ama babamızdan aldığımız bayrağı daha ileriye götürmenin çabasındayız. Babam 5 kişi çalıştırıyorsa, ben 50 kişi çalıştırıp daha da kurumsallaştırmanın hayalindeydim şimdi de o hayalini kurduklarımızı uyguluyoruz. Robert Bocs’un bir sözü var; müşterilerimin güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim. Başarı işinin en iyisini yapmaktır, hile yapmadan yapmaktır. Helalinden yapmak bir başarıdır.”

Çevrene rol model olduğunu düşünüyor musun?
“Ben ürünü gerçekten hakkıyla satmaya çalışıyorum. Çevreme ya da benden sonra gelecek kişilere rol model olmaya çalışıyorum. Benimde rol model aldığım insanlar var. Ben her zaman şunu gördüm kişi kendinden sorumludur. Kulu görmezse Allah görür. Hangi işi yapıyorsan hakkıyla ve helaliyle yapacaksın işin hakkını en son aşamasına kadar vereceksin. Başkalarından önce yaptığın işi kendin beğeneceksin” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli kadınlar yeteneklerini keşfediyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de üstyapı çalışmaları sürüyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

63777

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171