KIRIKKALE
21°
01:45

Öğleye kalan Süre

Saygılı, Bilim Merkezi İnşaatını İnceledi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Saygılı, bilime, araştırmaya meraklı gençlerin yetiştirilmesinde Kırıkkale Bilim Merkezi'nin önemli


TEKNOLOJİ İLE KÜÇÜK YAŞTA TANIŞACAKLAR
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bilim Merkezinin inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İçerisinde sergi salonları, deney atölyeleri, kütüphane, matematik atölyesi, robatik kotlama atölyesi, uzay izleme merkezi gibi bir birinden faklı bölümleri barındıracak olan Bilim Merkezi projenin gidişatı hakkında Başkan Saygılı bilgi aldı. Başkan Saygılı, Bilim Merkezinin tamamlanmasıyla çocuk ve gençleri teknolojinin faydalı alanları ile küçük yaşta tanıştıracaklarını kaydetti.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ 
Amaçlarının Kırıkkaleli çocuk ve gençlerin bilimin ışığında teknolojiler geliştirerek hem bölgemize hem de ülkemize faydalı gençler olmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Saygılı “ Bunun içinde çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kısa süre içerisinde tamamlamayı düşündüğümüz inşa çalışmalarının ardından iç dizaynı noktasında ASELSAN’dan destek aldığımız Bilim Merkezimiz Kırıkkale’miz için dev bir yatırım olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bilim merkezimiz ile Kırıkkale’yi bilimin merkezi haline getireceğiz, çevre illerden de buraya öğrencilerin gelmesini bekliyoruz” dedi. Çocukların bilimi çok daha farklı açılardan ele alması ve daha iyi anlamaları açısından Bilim Merkezinin farklı donatılara sahip olacağını söyleyen Başkan Saygılı, ayrıca Bilim Merkezi içine yapımı süren Buz Pisti’nin de çocuklara farklı bir heyecan yaşatacağını söyledi. 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Bilim merkezinin tanıtım filmi yayınlandı

İlginizi Çekebilir

İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi, Kırıkkale’de

İlginizi Çekebilir

Bir Bozkır hikayesi 'Kırıkkale'

Haber Yorumları

Yorum Yaz

26846

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171