KIRIKKALE
21°
05:40

İmsak'a Kalan Süre

Savunma sanayine yönelik kalifiye eleman yetiştiriliyor

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca özellikle savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla açılan Mesleki Eğitim Merkezi'de kursiyerlerin eğitimleri sürüyor.


TÜRKİYE GENELİNDE CİDDİ AÇIK VAR 
Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibeyle yaklaşık 5 milyon lira yatırımla Yahşihan ilçesinde açılan merkezde, 172 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlerin sertifikalandırılarak özel sektörde istihdam edilmelerine de yardımcı olunacak. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, yaklaşık 2 yıl önce Kırıkkale ve Türkiye genelinde ciddi açık olarak gördükleri kalifiye ara eleman sıkıntısına çözüm bulmak için Ahiler Kalkınma Ajansı'na proje sunduklarını söyledi. Projelerinin kalkınma ajansı tarafından yüksek puanla kabul gördüğünü ve 34 kursiyerle bir ay önce merkezi açarak hem sanayicinin hem şehrin hem de ülkenin hizmetine sunduklarını aktaran Varlı, "Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan 2 milyon lira hibe destek aldık. Bunun üzerindeki tüm harcamalarımızı Ticaret ve Sanayi Odamızın bütçesinden karşıladık. Yaklaşık bize maliyeti 5 milyon lira oldu. Şükürler olsun, faaliyete geçirdik. Uzun vadedeki hedefimiz, bu mesleki eğitim merkezlerini çoğaltmak." diye konuştu.


ARA ELEMAN İHTİYACINA CEVAP VERECEK 
Varlı, her sektörde yetişmiş ara eleman ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, Kırıkkale'nin savunma sanayi ile öne çıktığını dile getirdi. Metal sektörü üzerine ve savunma sanayisine yönelik imalat yapan firmaların kalifiye eleman sıkıntılarını çözmeye öncelik verdiklerini vurgulayan Varlı, şöyle konuştu: "Çünkü ilimizde hem Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'nin kurumları hem ROKETSAN'ın devam eden yatırımı hem de özel sektör firmalarımız var. Buralarda metal sektöründe ara eleman açığı oluşuyor. Burada yetiştirdiğimiz kursiyerlere özellikle özel sektörde istihdam edilmeleri noktasında yardımcı olacağız. Zaten asıl hedefimiz de bu. İnşallah hem kursiyer sayımızı artırarak hem de mesleki eğitim merkezlerini farklı sektörlere yayarak şehrimizin ve ülkemizin ara eleman ihtiyacına cevap vereceğiz."

HEM TEORİK HEM DE PRATİK EĞİTİM 
Varlı, merkezin açılmasının ardından meslek edinmek isteyen herkese çağrıda bulunduklarını belirterek, cinsiyet ayrımı, yaş ve eğitim sınırlaması yapmadıklarını ifade etti. Mesleği öğrenmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Varlı, şunları kaydetti: "Odamıza müracaatlarını yapıyorlar, arkadaşları gruplandırıyoruz ve sırası gelen kursiyeri de hem teorik hem de pratik anlamda eğiterek sertifikalandırıp istihdam edilmelerine de yardımcı oluyoruz. Özellikle bu anlamda özel sektörden talep geliyor. İleride kamuda da bu kursiyerlerimize yardımcı olacağız. Öncelediğimiz şey, burada yetiştirdiğimiz kursiyerlerimizin istihdamına yardımcı olmak. İnşallah uzun vadede de bunu gerçekleştireceğiz."

HALK EĞİTİM KURS AÇIYOR 
Merkezde eğitim veren Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çetin Yıldız da Halk Eğitim Merkezi üzerinden açılan kursta elektrik ark kaynağı, gaz altı kaynağı, argon kaynağı ve CNC torna, CNC freze eğitimlerinin hem teorik hem de pratik verildiğini anlattı. Kursiyerden Batuhan Sungurtaş ise burada kendilerini geliştirmek ve ülkeye faydalı olabilmek için çalıştıklarını belirterek, eğitimin ardından savunma sanayi alanında bir yerde işe girmek istediğini aktardı. İhsan Özgür Ataş da öncelikle CNC tornayı öğrendiğini ve şu anda CNC freze eğitimi aldığını ifade ederek, kendilerine iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Doğan, “Kırıkkale TSO, hizmet makamı olacak!”

İlginizi Çekebilir

Polisler, üniversiteli gençlerin yanında

İlginizi Çekebilir

Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeniden Varlı dönemi  

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31730

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171