KIRIKKALE
25°
00:34

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale’de kurulan şirkette ilk üretim yapıldı 

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Kırıkkale Savunma ve Makina Sanayi Limited Şirketi üretime başladı. Şirket savunma sanayine yönelik parça üretiyor.


PARÇA ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Kırıkkale Savunma ve Makine Sanayi (SMS) şirketinde üretim başladı. Yeni Sanayi Sitesinde bulunan ve yine Kırıkkale TSO’ya ait olan Mesleki Eğitim Merkezinde savunma sanayine yönelik parça üretimi gerçekleştiriliyor. Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte üretimin yapıldığı atölyeyi gezen TSO yönetim kurulu başkanı Ahmet Varlı Mesleki Eğitim Merkezinde hem eğitim hem de üretim faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. 


EĞİTİM VE ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAK 
Varlı, CNC ve kaynakçılık konularında yaş sınırı ve cinsiyet ayrımı olmadan isteyen herkese ücretsiz eğitim veren TSO Mesleki Eğitim merkezinde Kırıkkale Savunma ve Makine Sanayi şirketi ile yapılan işbirliği ile ilk aşamada savunma sanayine iş yapan firmalar için üretime başlandığını ve ilk üretimin gerçekleştiğini ifade etti. Üretimin son teknolojiye sahip CNC tezgahlarında yapıldığını belirten Varlı, daha fazla üretim ve daha fazla istihdam için ürün yelpazesinin genişletileceğini, daha fazla iş alınarak hem eğitime hem üretime katkı sağlanacağını vurguladı.

Haber: Büşra Özbek  
 

İlginizi Çekebilir

TSO’da müşterek toplantı

İlginizi Çekebilir

TSO ve Labordent arasında indirim protokolü

İlginizi Çekebilir

TSO Başkanı Varlı’dan Aybimaş’a destek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

32964

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171