KIRIKKALE
22°
00:1

İkindi'ye Kalan Süre

Road Race yarışları için hazırlıklar tamam

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kırıkkale Valiliği himayelerinde gerçekleştirilecek olan Road Race Kırıkkale 2.2 UCİ bisiklet yarışı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, 10-11 Haziran’da yapılacak olan yarışlara


PEDALLARIN KALBİ KIRIKKALE’DE ATACAK 
Road Race Kırıkkale 2.2 UCI Bisikleti Yarışları Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde,10-11 Haziran tarihleri arasında Anadolu’nun kalbi Kırıkkale’de düzenlenecek. Yurt dışından ve yurt içinden gelecek olimpik sporcuların katılacağı yarışlara ev sahipliği yapacak olan Kırıkkale, bisikletin iki gün boyunca Türkiye’de atan kalbi olacak. 

UNUTULMAZ BİR DENEYİM YAŞATACAK
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Road Race Kırıkkale 2.2 UCI Bisikleti Yarışları ile Kırıkkale, üst düzey rekabete sahne olacak.  Yurtiçi ve yurtdışından gelen en güçlü takımlar ve bisikletçileri, Kırıkkale’nin eşsiz coğrafyasında pedal basarak Kırıkkaleli sporseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.  Yüzlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kırıkkale’nin tarihi coğrafyası ve kültürü, Road Race Kırıkkale 2.2 UCI Bisiklet Yarışları’na katılan bisikletçilere eşlik edecek. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANACAK 
İçinden Kızılırmak’ın geçtiği Çeşnigir Kanyonu ve 13. yüzyıla ait bir eser olan Çeşnigir Köprüsü gibi tarihi güzelliklerin görülmesine imkan sağlayacak. Yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ile Karaahmetli Köyü Kapulukaya Barajı kıyısında Karaahmetli Tabiat Parkı, Keskin İlçe Merkezi’nde Neşet Ertaş, Hacı Taşan gibi ustaların ezgileri ile geçmişte bir yolculuğa sürükleyen Hacı Taşan Kültür Merkezi (Taş Mektep) gibi Kırıkkale’nin değerleri de organizasyon ile birlikte tanıtılmış olacak.  

DÜNYAYA AÇILAN KAPI OLACAK 
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı: Bahattin Akyön, “2002 yılında Türkiye’de bir çığır açtık.   Her şey ülkemiz ve Kırıkkale’miz için. Türkiye Yüzyılının başladığı günümüzde Kırıkkale Yüzyılını Uluslararası organizasyon ile başlatıyoruz. Kırıkkale yüzyılı dünyaya merhaba diyerek bizle başlayacak. Bütün vatandaşlarımızı bu yarışa bekliyorum. İnşallah şehrimizin tanıtımı için çok güzel bir organizasyon olacaktır” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Road Race yarışları için hazırlıklar tamam

İlginizi Çekebilir

Road Race UCI 2.2 bisiklet yarışları, Kırıkkale’yi dünyaya tanıttı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99355

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171