KIRIKKALE
25°

Rektör Aslan: “Rol tayin edecek gençleri bekliyoruz”

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Ülke TV’de yayımlanan Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun hazırladığı ‘Genç Vizyon’ programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.


DERS İÇİNDE VEYA DIŞINDA SORABİLİRLER
Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu ile izleyicilerin sorularını cevaplayan Rektör Aslan, tercih sürecindeki gençlere Üniversitemiz, Üniversitemizin başarıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencileri, ailelerin ve milletimizin çok kıymetli bir emaneti olarak gördüğünü ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Eğitim-öğretim bizde laboratuvar ve sınıftan ibaret değil. Lisans ve önlisans öğrencilerimiz, mesleklerine yabancı olarak mezun olmuyor. Öğrencilerimiz eğitim-öğretim hayatları boyunca teorik ve pratik anlamda mesleklerini en iyi şekilde öğrenmek için çekinmeden taleplerini iletebilirler, hocalarına istedikleri soruları ders içinde veya dışında sorabilirler.” 

TALEPLERİNİ DİNLİYOR, SORULARI CEVAPLIYORUZ 
“Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi vizyonuna yakışır şekilde öğrencilerimizi teorik eğitimin yanında mutlaka sektördeki firmalarla bir araya getirerek tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Üniversite yönetimi olarak, öğrencilerimizle aramızdaki iletişim kanalları sürekli olarak açık. 5 yıllık görev sürem boyunca çoğu zaman kampüsteydim. Gece veya gündüz kampüs içerisinde gezerek öğrencilerimizle dersliklerinde ya da rekreasyon alanlarında bir araya geliyor ve sohbet ediyoruz. Belli aralıklarla öğrencilerimizle toplantılarımız da oluyor. Bu toplantılarda öğrencilerimizin, taleplerini dinliyor ve sorularını cevaplıyoruz.” dedi.

BİR BAŞARI GRAFİĞİ OLDU 
Ailelere ve tercih yapacak öğrencilere tavsiyede bulunan Aslan, tercih edilecek üniversitelerde öğrencilerin hocalarıyla birlikte ulusal ve uluslararası projelerde, TÜBİTAK projelerinde, sektörle yapılan işbirliklerinde yer alma oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Üniversitemizin yükselen bir başarı grafiği olduğunu belirten Ersan Aslan, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Times Higher Education (THE), Greenmetrics gibi ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmeler, Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal sorumluluk ve sektörel ilişkiler açısından iyi bir noktada olduğunu gösteriyor.” 

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

İlginizi Çekebilir

Rektör Aslan: “Rol tayin edecek gençleri bekliyoruz”

İlginizi Çekebilir

Rektör Aslan, yeniden atandı

İlginizi Çekebilir

Rektör Aslan'dan öğrencilere çağrı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96850

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171