KIRIKKALE
26°
02:8

Öğleye kalan Süre

Okullar yeni eğitim yılına hazırlanıyor

Eğitim öğretim döneminin başlamasına birkaç hafta kala okullardaki bakım onarım, güçlendirme ve tadilat çalışmaları son hızıyla devam ediyor.


EKSİKİKLER GİDERİLİYOR
Kırıkkale kent genelindeki 230 okul, eksiklikleri giderilerek 12 Eylül'de başlayacak olan 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından öğretmen ve öğrenciler daha yeni ve güzel eğitim ortamlarıyla buluşturulmuş olacak. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kente gönderilen 370 milyon liralık ödenek sayesinde her okulda hummalı bir çalışma başladı. Okulların çevre düzenlemesinden güçlendirme çalışmalarına, boya badanadan ders araç gereçlerinin yenilenmesine kadar belirlenen tüm eksiklikler bir bir gideriliyor.

ÇALIŞMALAR DAHA DA ARTIRILDI
Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, yaptığı açıklamada eğitim yatırımları kapsamında bütün okulların eksiliklerinin yeniden tespit edilerek elden geçirildiğini ve geçen yılların aksine bu yıl yatırımların ve çalışmaların daha da artırıldığını söyledi. Telefoncu, Millî Eğitim Bakanlığının yurt genelindeki okul öncesi eğitim seferberliği, ücretsiz yardımcı kaynak eserler, mesleki eğitim, öğretmenlerin kariyer mesleği, hayat boyu öğrenme, kütüphanesiz okul kalmayacak projesi, eğitime küresel bakış, çevre ve iklime duyarlı eğitim, köy yaşam merkezleri, güçlenen teknolojik alt yapı çalışmaları, yaz okulları, yabancı dil ve matematik seferberliği, Temel Eğitimde 10 bin Okul projesi, meslek liseleri ve eğitim işbirlikleri kapsamında daha birçok çalışmaların yürütüldüğünü hatırlattı.

ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR

Eğitim öğretime yapılacak her hizmetin öğretmen ve öğrencilere yeni değerler kattığını belirten Telefoncu, şöyle konuştu: "Eğitim öğretim yılının tatile girmesiyle birlikte okul binalarımızda ve okullara ait yerleşkelerde yatırımlarımıza başladıktan sonra önemli mesafeler aldık. Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz. Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in şehrimiz için belirlemiş olduğu bütçe sayesinde bu yılki çalışmalarımız biraz daha kapsamlı oldu. Okullarımızda bakım onarım ile inşaat çalışmalarını hızlandırdık ve boya badana, mantolama, pencere değişimleri, merdiven bakımları, zemin onarımları, tesisat onarımları, yangın merdiveni, çatı aktarımları ile daha birçok çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.”

DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Öte yandan birçok okulumuzda da işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte yapılacak olan güçlendirme çalışmaları ve doğalgaz dönüşüm çalışmaları, eğitim öğretim dönemine yetiştirilmiş olacak ve tamamını bu sürede bitirmiş olacağız. Bunların dışında yık-yap kapsamında ve yeni okul inşaat çalışmaları da resmi süreci içinde tamamlanarak eğitim öğretime kazandırılacak. Bu ve buna benzer yatırım ve yenilikler sayesinde şehrimizdeki 230 okulumuzda yenilikler yapılarak önemli kazanımlar elde etmiş olacağız. Okullarımızın tamamına ulaştık ve tamamına dokunduk. Yavrularımızı, öğretmenlerimizi tertemiz güzel bir ortamda eğitim öğretim yılına başlatacağız. Bu anlamda Kırıkkale'miz adına sayın bakanımıza ve bakanlığımıza bize verdikleri büyük desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz."

KİTAPLARLA KÜTÜPHANELERLE BULUŞTURULDU
Yaz tatilindeki diğer eğitim faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Telefoncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İlginizi Çekebilir

LGS tercih danışmanlığı için 147 merkez oluşturuldu

İlginizi Çekebilir

Telefoncu: “LGS işlemleri aksatılmadan yürütüldü”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de çobanlık yapan öğrenci yeniden eğitime kazandırıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67945

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171