KIRIKKALE
25°
02:38

İkindi'ye Kalan Süre

Öğrenciler için indirimli telefon başvuruları başladı!

Yükseköğretim öğrencilerine verilecek vergisiz teknolojik cihaz başvuruları bugün başladı.


BAKAN DUYURDU
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine yönelik "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvurularının başladığını duyurdu.

BELLİ BİR YÜZDE KARŞILANACAK
Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44'ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sını destek olarak verecek.

KİMLER BAŞVURABİLECEK
Satın alım tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilecek.

9 BİN 500 LİRAYI GEÇMEYECEK
Satın alınacak cihazın vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçemeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak. Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı da aranacak. Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması zorunlu olacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Vergisiz bilgisayar, cep telefonu desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapabilecek.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Hayati Telefoncu’dan üniversite öğrencilerine tebrik

İlginizi Çekebilir

Vergi indirimli hangi telefonları alabilirsiniz?

İlginizi Çekebilir

KYK Burs ve Kredi sonuçları açıklandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

33521

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171