KIRIKKALE
24°
03:32

İkindi'ye Kalan Süre

Nevruz, baharın müjdeleyicisidir

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, ‘Dünya Nevruz Günü’ nedeniyle açıklama yaptı. Tekbıyıkoğlu, “Baharın müjdecisi nevruzu, bir kez daha heyecanla karşılamaya hazırlanıyoruz” dedi.


KÜLTÜREL BAĞIMIZI GÜÇLENDİRİYOR 
Tekbıyıkoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Orta Asya’dan Balkanlara kadar, pek çok kadim medeniyetin, yüzyıllardır kutsal gün, bayram veya şenlik olarak kutladığı baharın müjdecisi nevruzu, bir kez daha heyecanla karşılamaya hazırlanıyoruz. Binlerce yıldır coşku ile karşıladığımız ve tabiatın dirilişine şahitlik ettiğimiz Nevruz, bizlere baharı müjdelerken, milli birlik ve kültürel bağlarımızı da pekiştirmektedir.


KUŞAKLARA AKTARMAK GÖREVİMİZDİR 
“Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında milletleri birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Kırıkkale'li hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Nevruz’unu kutluyor, baharın ülkemize bolluk, bereket, sağlık, iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.


Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Baharın gelişi Nevruz kutlanacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

85182

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171