KIRIKKALE
22°
03:13

İkindi'ye Kalan Süre

Kutluca: “Tek hedefleri 5 yıl daha koltukta kalmak”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 


2023 SEÇİMLERİ DEMOKRASİNİN DÖNÜM NOKTASI
Önümüzdeki seçimlere ilişkin olarak konuşan Kutluca, çok hassas bir süreçten geçildiğini ifade ederek, önümüzdeki seçimlerin tarihte önemli bir dönemeç olduğunu kaydederek, “2023 seçimleri demokrasi tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından biri olacaktır. Bu nedenle içerde ve dışarda birtakım çevreler, kirli senaryoları yeniden gösterime almak gayretinde olabileceklerdir. Ancak milletimize açıkça şunu hatırlatmak istiyoruz; biz bu kötü ve alçakça senaryolarda asla figüran olmamalıyız; bayatlamış, bıktırmış bu oyunların ülkemizde bir kez daha sergilenmesine hep birlikte karşı çıkmalıyız ve reddetmeliyiz! Biz Saadet Partisi olarak kurulan tuzakların, sergilenmek istenen oyunların son derece farkındayız! Milletimizin de farkında olmasını arzu ediyoruz” dedi.


SINIR GEÇİŞLERİNİN KONTROLSÜZLÜĞÜ VAR 
Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu etkisindeki oğlu tarafından katledilen anneyi hatırlatan Kutluca, yaşanılan olayın vahşice gerçekleştirildiğini ifade ederek, uyuşturucu maddeler konusunda dikkat edilmesi için çağrıda bulundu. Kutluca, “Uyuşturucu madde bağımlılığı, ülkemizde ciddi bir problem olmaya başlamıştır. Kullanma yaşı çocuk denecek düzeylere kadar düşmüş ve yaygın şekilde kullanılır hale gelmiş bulunmaktadır. Uyuşturucu şebekeleri ise hedef kitle olarak yoksulluğun, işsizliğin, çaresizliğin, ilgisizliğin ve eğitimsizliğin pençesindeki gençlerimizi alıyor maalesef. Son dönemlerde sınır geçişlerinin yeterince kontrol edilememesi, ülkemizi bu zehir tacirlerinin ‘cazibe merkezi’ haline gelmesinde önemli bir etken olmuştur. İçişleri Bakanlığı’na, dolayısıyla hükümete tavsiyemiz şudur; madde bağımlılığı konusunda basit ve ucuz şovlar yapmanın asla gereği yoktur; uyuşturucu sorununa ciddi kafa yormamız, gençlerimizi bu tür bataklıklardan korumamız gerekmektedir! Uyuşturucu sorununun çözümü, önce sınır güvenliğini çok iyi şekilde sağlamaktan, uyuşturucu trafiğini kontrol etmekten geçmektedir. Ardından da madde bağımlılığını kolaylaştıran işsizliği, yoksulluğu, ilgisizliği ve eğitimsizliği ortadan kaldıracak tedbirlerin geliştirilmesi gerekmektedir. Uyuşturucuya kurban verecek tek bir insanımız da yoktur!” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONLA MÜCADELE İNSANİ BİR GÖREV, ZORUNLULUKTUR
Ekonomik sorunların, vatandaşların canını yakmaya devam ettiğini ifade eden Kutluca, enflasyon rakamlarının sadece bir rakamdan ibaret olmadığının altını çizerek, “Yüksek enflasyon; derinleşen ve kronik hale gelen yoksulluk demektir; temel ihtiyaçların giderilememesi, toplumsal huzurun tahribata uğraması demektir; böylece ülkenin sosyal, ekonomik ve politik istikrarsızlık anaforuna yakalanması demektir. Yüksek enflasyon, neden olduğu yoksullukla birlikte geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeterli düzeyde beslenememesi demektir. Gençlerin uyuşturucu batağına düşmesi için uygun zemin demektir; ve enflasyon ahlaki temelleri ve toplumsal bağları sarsan zehirli bir sarmaşık gibidir. Kısaca enflasyon, toplumsal yıkım anlamına gelmektedir. Yüksek enflasyon; hayatın her alanında kalitenin düşmesidir, insanca yaşama standardının yok olmasıdır, verimliliğin düşmesidir. Bizim Saadet Partisi olarak ısrarla ‘insanca yaşam’ vurgusu yapmamızın nedeni de budur. Enflasyonla mücadele sadece ekonomik bir gereklilik değildir, aynı zamanda insanî bir görev ve zorunluluktur!” diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Veysel Kutluca: “Ders zili, alarm zili oldu!

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Yanıldıkları her şeyin bedelini millete ödetiyorlar”

İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi’nden ilk aday adayı Tekin oldu 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

80324

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171