KIRIKKALE
26°
02:4

Öğleye kalan Süre

Kutluca: “Güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, partisinin 22’nci kuruluş yıl dönümü ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.


HATAY’DAN SONRA İKİNCİ TOPRAK
İki özel gündem ile toplantı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kutluca, 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü olduğunu ifade ederek, 1974 yılından önce adada terör estirildiğini hatırlattı. Kutluca, “Maalesef, iktidarda bulunanların gıkı bile çıkmıyor, konu kınamalarla geçiştiriliyor; ‘Batılı ülkeler ve uluslararası kamuoyu ne der acaba?’ çekincesiyle tek bir adım dahi atılmıyordu. Milli Görüş, iktidar ortağı olana kadar da bu böyle devam etti. Kıbrıs hususunda, Milli Selamet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin koalisyon hükümeti dönemi bir dönüm noktası oldu. Biz iktidar ortağı olduk ve ‘O ne der, bu hangi tehditleri savurur, kim bunu engellemeye çalışır’ hiç bunları düşünmeden, bir an bile tereddüt etmeden Mehmetçiğimizi adaya çıkarttık. Hatay’dan sonra ikinci toprak kazanımımız; Kıbrıs” dedi.

HİÇ KİMSE ATEŞLE OYNAMAYA KALKMASIN
Kıbrıs davasının milli bir dava olduğuna dikkat çeken Kutluca , 20 Temmuz tarihinde farklı siyasi kanaatleri sahip partilerin nasıl bir araya geldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, “Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, biz Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır! Kıbrıs konusunda, asla en ufak taviz vermez, bir santim dahi geri adım atmayız! 550 şehit vererek elde ettiğimiz kazanımlarımızı, her şart altında, canımız pahasına dahi olsa, koruruz! Başta Yunanistan’a ve Yunanistan’a kol kanat geren, şımartan tüm Batılı ülkelere de sesleniyorum; hiç kimse ateşle oynamaya kalkışmasın, ateş yakar! Herkes tarihten ders çıkarmalı, bugün atacağı adımların yarın kendilerine neye mal olacağını iyi hesap etmelidir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN, ‘KIBRIS SORUNU’ DİYE BİR SORUNU YOKTUR!
AK Parti iktidarı döneminde Kıbrıs’ta uygulanmak istenen Annan Planı’nı hatırlatan Kutluca, iktidarın o dönem gerçekleştirilen çalışmaları unutmadıklarını ifade ederek, “Birilerinin Kıbrıs’ı gözden çıkardığı o dönemde, rahmetli Oya Akgönenç Hanımefendi’nin başkanlığında biz Saadet Partililer gerçekleri anlatmak için çok uğraşmıştık. Allah’tan, Rumlar buna ‘hayır’ dediler de, süreç farklı işledi. Hem iktidarı hem de uluslararası kamuoyunu uyarıyoruz; hiç kimse bir daha böyle girişimlere tevessül etmesin! Altını çize çize ifade ediyorum; Türkiye’nin, ‘Kıbrıs sorunu’ diye bir sorunu yoktur! Var olan sorunlar 1974 Barış Harekâtı ile birlikte sona ermiştir” diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Milletimizin umuduyuz

İlginizi Çekebilir

SP Lideri Karamollaoğlu: 'İşi ehline verirsek destanlar yazabiliyoruz. Onu SİHA’lar ile gördük'

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52032

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171