KIRIKKALE
24°
00:20

Öğleye kalan Süre

KOSGEB’den faizsiz 100 bin TL kredi

KOSGEB, ‘Kovid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ başlattığını duyurdu. KOSGEB program kapsamında her bir yeni istihdam için faizsiz 100 bin TL kredi verileceğini belirtti.


2 YIL GERİ ÖDEMESİZ, SIFIR FAİZLİ 100 BİN LİRA KREDİ
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), kadın, genç ve yeni mezunların istihdamına destek vermek amacıyla ‘Kovid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’ başlattığını duyurdu. KOSGEB’den yapılan açıklamada, iş yeri sahiplerine her bir yeni istihdam için sıfır faizle, 2 yıl geri ödemesiz 100 bin TL kredi verileceğini belirtildi. Ayrıca, sahibi kadın olan veya kadın personel istihdam eden işletmelere 10 bin lira fazladan destek sağlanacağı da bildirildi. 

KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI
KOSGEB, kimlerin istihdam edilebileceği, program kapsamındaki sektörler ve eğitim kriterleri hakkında da bilgiler paylaştı. KOSGEB tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda istihdam edilecek kişilerde aranan şartlar şöyle; 1981 ve sonra doğumlu olması, daha önce hiç çalışmamış olması veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış olanlar. İstihdam edilecek kişilerde aranan eğitim kriterleri şöyle; 2 veya daha fazla yıllık üniversite, meslek lisesi, teknik lise veya mesleki ve teknik lise mezunu olmaları. İstihdam alanları ise şöyle; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge, konaklama ve yiyecek hizmetleri, toptan ve perakende ticaret, mesleki ve teknik faaliyetler, bilgi iletişimi ve diğer bazı hizmet sektörleri.

İlginizi Çekebilir

Sokağa çıkma yasağını fırsata çevirdi, girişimci oldu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23361

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171