KIRIKKALE
25°

Kıyamet mi geliyor?

Asırlardır insanlar kıyametin ne zaman geleceğini araştırdı ve bir cevap aradı. Bir bilgisayar programı, kıyametin kaç yılında geleceğini tahmin etti. Program, insanlığın mevcut tüketim ve üretim modellerinin sürdürülebilir olmadığını tespit etti.


EN ÖNEMLİ FAKTÖR;SICAKLIK
İngiltere Bristol Üniversitesi’nden araştırmacılar da insanlığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı konusunda bilgisayar yazılımı tarafından oluşturulan bir rapor hazırladılar.
Bilgisayar raporunda, Dünya’nın hızla ısınmasıyla ve ısıda zirveye ulaşılmasıyla “kıyamet” yaşanacağı belirtildi. Rapora göre, Dünya’yı kavuracak sıcaklık, sık volkanik patlamaların eşlik ettiği bir “süper kıta”nın ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak.

YİYECEK BULUNAMAYCAK
Süper kıta, ağırlıklı olarak sıcak ve nemli tropikal bölgeleri kaplayacağından karbondioksit seviyeleri iki katına çıkacak. Güneş yüzde 2.5 daha fazla radyasyon yayacak. Sonuçta, Dünya’nın önemli bir bölümünde 40 ila 70 derece arasında değişen sıcaklıklar görüleceği tahmin ediliyor. Yeni süper kıtanın etkisi, yoğun güneş enerji çıkışı ve atmosferdeki yüksek karbondioksit, üçlü tehdit oluşturacak.
Gezegen kavrulurken yiyecek ve içecek bulamayan canlılar yaşamını kaybedecek. Araştırmanın baş aktörü Dr. Alexander Farnsworth, “40, 50 dereceyi aşan hava sıcaklıkları, yüksek nem oranlarıyla birleştiğinde insanların ölümcül kaderi belirlenecek. İnsanlar ve diğer canlılar, bu ısıyı terleme yoluyla dağıtamadıkları ve vücut ısılarını düzenleyemedikleri için gezegenden yok olacaklar” dedi.

ELEŞTİRENLER DE VAR
Programın tahminleri, bazı bilim insanları tarafından desteklenirken, bazıları tarafından da eleştirildi. Destekleyen bilim insanları, programın kullandığı verilerin ve yöntemlerin doğru olduğunu savunuyor. Eleştiren bilim insanları ise, programın kullandığı verilerin yeterli olmadığını ve tahminlerin hatalı olabileceğini belirtiyor.

Haber:Burak Şenol

Haber Yorumları

Yorum Yaz

79162

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171