KIRIKKALE
19°
06:5

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale Siyer-i Nebi Müzesi Nerede? İçinde Neler var?

Kırıkkale’ye önemli değer katan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi vatandaşların hizmetine açıldı. Açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören müze nerede? İçinle neler yer alıyor? Bütün detaylar haberimizde.


İÇERİSİNDE NELERİ BARINDIRIYOR?
Geçtiğimiz haftalarda Kırıkkale'de Bahattin Akyön'ün katkıları ve tamamı hayırseverler tarafından karşılanan, Ayasofya İmamı Mehmet Emin Ay’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılışının yapıldığı İslami Değerler Külliyesi herkes tarafından merak konusu oldu… Peki bu Külliye nerede? İçerisinde neleri barındırıyor?

ÖNEMLİ ESERLER SERGİLENİYOR
İçerisinde Mescidi Rağbet Cami, Siyeri Nebi, Mushafı Şerif Müzesi, Gazze Şehitleri İslami Yayınlar Kütüphanesi, eğitim, sergi ve konferans salonları, fuaye, üç adet hafızlık kursu, taziye evi bulunan Külliye'de birbirinden önemli eserler de bulunuyor. Külliye’de en çok ziyaret edilen bölümlerden biri olan olan Siyer-i Nebi Müzesi, içerisinde 256 yıllık Kuranı Kerimin yanı sıra İslam ülkelerin bastığı Kuranı Kerim’ler yer alıyor. Müzenin kalbi denilen en büyük odada ise içerisinde kutsal emanetler, Kabe örtüleri ve Sakal-ı Şerif yer alıyor.

BU KÜLLİYE NEREDE?
Ülkemizin önemli eserleri arasına giren bu külliye Kırıkkale ili Karacaali köyü girişinde bulunuyor.

KAÇTA AÇILIP KAPANIYOR?
İçerisinde bulundan müzenin Kültür ve Turizm Bakanlığına ait Müzeler Genel Müdürlüğü çerçevesinde önümüzdeki günlerde uyarlama yapılacağı bildirildi. Müze, ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz olarak hizmet vermekte.

Haber:Didem Ceylan Gökberk 

İlginizi Çekebilir

Aytekin, siyasilere seslendi: “3 bin 500 TL ile nasıl geçinilir!”

İlginizi Çekebilir

Vali Mehmet Makas, gönülleri kazanıyor 

İlginizi Çekebilir

Varlı: “2023 yılında da ekonomi mücadelemizi sürdüreceğiz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49279

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171