KIRIKKALE
22°
01:11

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale ekipleri canla başla mücadele ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası hemen olay yerine giden Kırıkkale UMKE ekipleri canla başla mücadelesini sürdürüyor. Tek umutları bir can daha kurtarmak olan ekipler, enkazda mağdur kalan herkesi kurtarmak için özverili şekilde çalışma


EKİPLER GÖREVLENDİRİLDİ 
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem sonrasında müdahale için gönderilen ilk ekiplere ilaveten Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerine destek amaçlı İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bağlı UMKE, sağlık personelleri ile ambulanslar görevlendirildi.
Afet bölgelerindeki duruma müdahale için olay yerinde bulunan ekiplere destek amaçlı Kırıkkale’den 4 ambulans ve 12 sağlık personeli Adıyaman’a, 5 ambulans ve 15 sağlık personeli Kahramanmaraş’a, 2 ambulans ve 34 sağlık personeli Hatay’a olmak üzere toplamda 3 UMKE aracı, 11 Ambulans, 1 Hizmet Aracı ve 61 personeli afet bölgesine yönlendirilerek görev almaya başladı. 

HASTANEDE TEDAVİYE ALINDILAR 
Farklı alanlardaki birçok yaralıyı enkaz altından kurtarmayı başaran ekipler, olay yerinde bekleyen ailelere hem destek olmaya çalışıyor hem de yaralılara ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevkini gerçekleştiriyorlar. Peş peşe sağ olarak çıkartılan vatandaşlar ekiplerimiz başta olmak üzere tüm görevlileri ve bölge halkını sevince boğdu. 13 yaşındaki Zeynep T. isimli kızımız bulunduğu yerden sağlıklı bir şekilde kurtarılarak, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli şefler, deprem bölgesinde

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Valiliği yaraları sarıyor

İlginizi Çekebilir

Deprem bölgesinde görev alanlar başarı belgesi ile ödüllendirildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

81410

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171