KIRIKKALE
25°
04:48

Öğleye kalan Süre

Karakeçili'de futbolculara ilk yardım ve teknoloji bağımlılığı eğitimi verildi

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde belediye futbol takımı sporcularına ilk yardım ve teknoloji bağımlılığından kurtulma eğitimi verildi.


KIRIKKALE (AA) - Belediyenin konferans salonunda düzenlenen programda, Karakeçili İlçe Hastanesinde görevli hemşire Mürüvvet Öcal sporculara çeşitli bilgiler verildi. Öcal, boğaza cisim kaçmasında yapılması gerekenler, kanamalı yaralanmada alınması gereken tedbirler, bandaj kullanımı, ısı dengesi bozuklukları, yanıklar ve donmalarda yapılacak müdahaleler, bayılma, havale, sara krizi ve kan şekeri düşüklüğü gibi kısa süreli bilinç kaybında yapılacak tedbirler, karbon monoksit ve tarım ilaçlarından meydana gelen zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, arı, akrep ve yılan sokmalarında yapılacak ilk müdahaleler, vücuda cisim batması, göze kulağa cisim kaçmasında neler yapılacağı, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk aşamada neler yapılması gerektiği, kalp krizlerinde temel yaşam desteği, solunum yolunun açılması, kalp masajı ve suni solunum konularını anlattı. Teknoloji bağımlılığıyla ruhsal ve bedensel sorun belirtilerinin ortaya çıktığını aktaran Öcal, bundan kurtulmak için kişinin iradesini ortaya koyarak, spor gibi değişik aktivitelerle bundan uzaklaşabileceğini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Köylülerden duygulandıran yardım 

İlginizi Çekebilir

Mobil trafik eğitim tırı Kırıkkale’de

İlginizi Çekebilir

Süleymaniye okulları eğitimde fark oluşturuyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89756

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171