KIRIKKALE
25°
04:51

Öğleye kalan Süre

Karabacak: “Türkçemiz, milli bekamızın teminatıdır!”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, 26 Eylül Türk Dil Bayramı münasebetiyle ilgili mesaj yayınladı.


TÜM DÜNYAYA GÖSTEREN TARİHİ BİR HADİSEDİR
Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün himayelerinde bundan 90 yıl önce 26 Eylül 1932’de İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen 1. Türk Dili Kurultayı’nın yıl dönümü bilindiği gibi her yıl ülkemizde Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türk Dili Kurultayı; kadim milletimizin milli varlığının ihtişamını, milli kültür hazinesinin kudretini, milletimizin Türk diline verdiği kıymetin önemini tüm dünyaya gösteren tarihi bir hadisedir. Türk milleti için dil; millet olma vasfının kadim bir unsuru olarak kültür hazinesinin en güzide varlığı, aidiyet hissinin en güçlü ibrazıdır. Türk milleti için dil; milli bilince, düşünceye, kimliğe hayat veren kanaldır, toplumla bireyin, geçmiş ile geleceğin, hayal ile hakikatin birbiriyle bütünleşmesinin vasıtasıdır.” 

MİLLİ İRADENİN KENDİSİDİR
“Kadim dilimiz Türkçemiz nesilden nesile, coğrafyadan coğrafyaya, müstesna kaynakları, birbirinden değerli lehçeleri, farklı iklimlerde dile getirilen şiveleriyle, atalarımızın marifetiyle yaygınlaştırılmış, zenginleştirilmiş nihayetinde bir medeniyet dili olarak dünyanın çeşitli yerlerinde varlığını göstermiştir. Türk düşüncesi, Türk milli kültürü, Türk milletinin bütün kadim değerleri Türkçe ile varlığını göstermiş, Türkçe ile yaşamış, Türkçe ile korunmuş, Türkçe ile özleştirilmiş, Türkçe ile zenginleştirilmiş, Türkçe ile muhafaza edilmiştir. Türkçe bu bağlamda esasında milli iradenin kendisidir. Milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin sarsılmaz gücü, saygınlığı, itibarı Türkçemiz marifetiyle bayraklaşmıştır.”


BEKAMIZIN TEMİNATI OLARAK GÖRÜYORUZ
“Milletimizi ve devletimizi bölmek, milli kimliği ve milli bilinci yok etmek isteyen odakların ikinci dil gibi safsatalarını Türk Eğitim Sen olarak bir kez daha reddediyor, Türkçe tahammülsüzlüğünün Türk düşmanlığından kaynaklandığını biliyor, Türkçemizi milli bekamızın teminatı olarak görüyoruz. Bu şuurla, Türkçemizi korumanın, onu doğru kullanmanın, yabancı tehdit unsurlarının etkisinden arındırmanın hepimizin hassasiyet göstermesi gereken milli bir sorumluluğu olduğuna inanıyor, eğitim çalışanları olarak bu konudaki milli duruşumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Türk Eğitim Sen olarak biliyoruz ki; Türkçeden uzaklaşmak, Türk kimliğinden, köklerden, milli değerlerden, millet olma bilincinden vazgeçmek demektir. Türkçeden vazgeçmek demek milletimizin harcını başkalaştırmak, milli ülküye, milli birlik ve bütünlüğe zarar vermek demektir. Türkçeye zarar vermek demek milli bekamızı tehdit etmek demektir. Eğitim neferleri olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz.” 


Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Karabacak: “Öğretmenlik meslek kanunu daha kapsayıcı olmalı

İlginizi Çekebilir

Karabacak: “Üyelerimizin umudu olmaya devam edeceğiz”

İlginizi Çekebilir

Karabacak: “TBMM’yi göreve davet ediyoruz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98365

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171