KIRIKKALE
24°
00:56

İkindi'ye Kalan Süre

85 yıllık özlem hiç bitmeyecek

Kırıkkale Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.


85’İNCİ YILINDA ÖZLEMLE ANIYORUZ
10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin yıldönümü nedeniyle Kırıkkale Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, açıklamalarda bulundu. Karabacak, “Dehası asırları aşan, emsalsiz, yenilikçi lider Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz. Türk kurtuluş mücadelesinin mimarı, devletimizin kurucu lideri Büyük Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında özlemle anıyoruz. Ömrünü Türk topraklarının bütünlüğüne, kuruluşunun ardından da devletimizin bekasına vakfetmiş, gerek kararları gerekse dahice geliştirdiği stratejiler ile Türk milletine eşine nadir rastlanan zaferler kazandırmış, ekonomi, eğitim, sağlık, hukuk, bilim, kültür ve daha nice alandaki kalkınma hamleleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çağdaş dünyada itibarlı bir konuma taşımış, dehası asırları aşan, emsalsiz, erdemli ve yenilikçi lider Atatürk’e minnettarız.”

HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTUYORDU
“O’nun açtığı yolda yürütülen şeref mücadelesiyle Türk milleti makûs talihini yenmiş, sömürgeci, hegemon ve dayatmacı anlayışların karşısında muallaklığa yer olmadan cesaretle durmuş, muasır değerleri de yanına katıp, medeniyete uzanan aydınlık yolun kapısını açmıştır. Bağımsızlık Atatürk’ün karakteriydi. “Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunmasının ancak ve ancak tam ve kat’î mânasiyle millî egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlı” olduğunu dile getiren Atatürk, milli egemenlik, milli irade ve demokrasiyi her şeyin üstünde tutuyordu.”

BAŞARILARI ÇOK ÖNEMSİYORDU
“Millet egemenliğinin Cumhuriyetle taçlandığı topraklarımızda, Türk milleti vatanına ve devletine yüksek sadakatinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Bugün Cumhuriyetin 100. yılını övünçle idrak ederken, Atamızın emaneti mukaddes Cumhuriyetimize, Cumhuriyetle bezenmiş ideallerimize gövdemizle, ruhumuzla, akidemizle sahip çıkıyoruz. Sadece Türk yurdunun hürriyeti ve siyasi istikbali değil, eğitimi de merkezine alan Atatürk, kurtuluş mücadelesinin bir parçası olarak gördüğü bu alandaki başarıları çok önemsiyordu.”

MİNNET VE FATİHALARLA ANIYORUZ
“Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilse de, bütün tersanelerine girilse de, bütün orduları dağıtılsa da ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilse de birinci vazifemizin, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmak olduğunu biliyoruz. Bu nedenledir ki, rahat uyu! Biz ebedi nöbetteyiz. Bu vesileyle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlanışının 85. yılında rahmet, minnet ve Fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

Akyön’den ilçe belediyelere bisiklet sürüşü çağrısı

İlginizi Çekebilir

‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatı yapılacak

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Mescidi Rağbet Cami açıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55154

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171