KIRIKKALE
22°
02:51

İmsak'a Kalan Süre

İspanya’ya bilim tadında renkli gezi  

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi, Avrupa Birliği Erasmus Projesi kapsamında İspanya’ya gitti. Proje hareketliliği kapsamında öğretmenler bazı çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.


RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Eğitim ve öğretim alanında öğrencilerine yönelik sergilediği çalışmalarla ön plana çıkan Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi Avrupa Birliği odaklı önemli bir projeye imza attı. Projeyle birlikte Bilim ve Sanat Merkezi, yüksek entelektüel ve yaratıcı çoklu ortam teknolojileriyle Avrupa düzeyinde üstün yetenekliler eğitimini transfer ediyor. Bu Avrupa birliği projesi ile İspanya’nın Barselona şehrinde 5 gün personel eğitimi ve 5 gün de işbaşı gözlem etkinliği gerçekleştirildi.

GÖZLEM FAALİYETLERİ YAPILDI 
Merkez müdürümüz Kürşad Kültür’ün kafile başkanı olduğu etkinlikte İspanya Eğitim Sistemi'nin yanı sıra teknolojik pedagoji ve içerik konusunda katılımcı Selçuk Yurtoğlu, Turgut Akıncı çeşitli bilgiler verdi. AB hareketliliğinin ilk ayağında, İspanya'nın Barselona şehrinde proje konusu içerisinde yer alan öğretmen ve lider eğitimine ve okul içi işbaşı gözlem faaliyetleri gerçekleştirildi.

TEKNOLOJİ YAZARLIK EĞİTİMİ 
Müdür Kültür, “İşbaşı gözlem için bulunulan okulda kapsayıcılık ve çeşitlilik öne çıkarken teknolojik pedagojinin eğitim sürecindeki başarısında öğrenci ve öğretmenlerin bilgi, medya ve teknoloji alanındaki okuryazarlık yetkinlikleri, bağlantı ve cihazlara erişimde kapsayıcı kapasite ilk göze çarpanlar arasındaydı. Dijital eğitimde dijital araçlar; rozetler, beğeniler, dereceler, akran ve öğretmen yorumları ile değerlendirme sürecine dinamizm katarken, etkileşim merkezli teknolojik pedagoji, hesap verebilir rekabette yeni işbirliklerini, sosyal öğrenmeyi, grup dinamizmini de harekete geçirdiği gözlemlenmiştir” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İl Özel İdaresi yatırımları değerlendirildi

İlginizi Çekebilir

Sulama tesisi projesi ihaleye çıkıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90371

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171