KIRIKKALE
21°
02:57

İmsak'a Kalan Süre

İki gözü kör eşek hayata tutunmaya çalışıyor

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi, Kadıoğlu Mahallesi’nde Kadife isimli kör eşek, görenleri hayrete düşürüyor. Eski sahibi tarafından terk edilen Kadife, hayvancılık yapan çiftçi Hüseyin Gökdere’nin yardımıyla hayata tutunuyor.


KOKU ALARAK YÖNÜNÜ BULABİLİYOR 
Geçmişte hangi yükleri sırtladığı bilinmeyen ve buna karşılık ömrünün ortalarında sahibinin vefasızlığıyla karşı karşıya kalan iki gözü görmeyen Kadife ismindeki kör eşeğin hikayesi bu. Koku alarak yönünü bulmaya çalışan, sese duyarlılık göstererek hareket etmeye çalışan Kadife, yaklaşık iki-üç ay önce Yahşihan ilçesine bağlı Acısu  Mezarlığı bölgesinde koyunlarını otlattığı sırada çiftçi Hüseyin Gökdere tarafından bulundu.

ÇÖPLÜK İÇİNDE YİYECEK ARARKEN BULUNDU 
Çevresi tarafından hayvanseverliği ile tanınan Gökdere, eşeği bulma anını,  eşeğin bu rahatsızlıktan dolayı çektiği zorlukları ve yetkililerden beklentisini Gazetekale’ye anlattı. Gökdere, koyunlarını otlattığı sırada çöplük içerisinde gezerken bir eşek gördüğünü, eşeğin yanına gittiğinde gözlerinin görmediğini söyledi. Bu duruma kayıtsız kalamadığını belirten Gökdere, “Kadife ismini verdiğimiz bu eşeğe Allah rızası için sahip çıktık ve bakımını üstleniyoruz” dedi.

KADİFE’NİN GÖZÜ İÇİN YETKİLİLERE SESLENİYORUM 
Eşeğin iki gözünün de kör olması nedeniyle yolunu bulmakta güçlük çektiğini ve koku duyusuyla yolunu bulmaya çalıştığını belirten Gökdere, yetkililere eşeğin tedavi edilmesi çağrısında bulundu. Eşeğin her alanda bakımını üstlenen ve bu konuda gereken fedakarlığı gösteren Gökdere, “İnşallah gözlerinde bir umut vardır. Yapılacak olan tedaviler sonucunda görmeyen gözlerinin görmesini umut ediyorum” ifadesinde bulundu.

KENDİ BAŞINA UZUN SÜRE HAYATTA KALAMAZ 
Eşeği orada yalnız ve çaresiz şekilde bırakmaya vicdanının el vermediğini söyleyen Gökdere, “Gözleri dışında herhangi bir sağlık sorunu yok. Yemesi, içmesi gayet iyi fakat gözleri görmediği için yemeğini ve suyunu önüne koymak gerekiyor. Yoksa kendisi bulamıyor ve aç kalıyor. Gözleri görmediği için otu bulsa suyu bulamıyor, suyu bulsa otu bulamıyor. Bakım olmazsa kendi başına uzun süre hayatta kalamaz” dedi.

YEMİNİ SUYUNU ÖNÜNE KOYUYORUM 
Eşeği bulduğunda çok zayıf olduğunu ve hatta neredeyse açlıktan ölmek üzere olduğuna vurgu yapan Gökdere, “Daha önceki sahibinin ne zaman terk ettiğini bilmiyorum. Şu anda bakımı iyi, bakımı iyi olduğu için de yemesi ve içmesinde sorun yok. Gün içinde ahırdan çıkartıp yaklaşık 2 saat gezdiriyorum. Gezdirdikten sonra ise önüne yemini, samanını ve suyunu koyup karnını doyurmasını bekliyorum. Karnı doyunca da tekrardan ahıra götürüp yerine bağlıyorum. Yetkililerden, eşeğin iki gözünün kör olması nedeniyle bu eşeğe sahip çıkılmasını bekliyorum. Hatta olabiliyorsa eşeğin gözlerinin tedavi ettirilmesini istiyorum” ifadesinde bulundu.
Haber Editörü: Volkan Bostancı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16896

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171