KIRIKKALE
25°
03:29

İmsak'a Kalan Süre

Depremzede öğrenciler istediği üniversiteye geçebilecek

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel öğrencilik hakkı verildi.


EĞİTİM SÜREÇLERİ
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da olan üniversiteler deprem sonrası büyük bir hasar ile yıkıldı. Yükseköğretim Kurulu 5 Eylül’de yapılan toplantıda, eğitim süreçlerini görüştü.

SENATO KARARI
5 Eylül’de yapılan toplantıda alınan kararlar, Milli Eğitim Bakanlığı ile devlet üniversitelerin rektörlüklerine bildirildi. Kararlar sonrası depremden etkilenen yerlerdeki mevcut durum göz önüne alınıp 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına özel fakülte ve yüksekokullarda önlisans ve lisans programlarında hangi sınıf, hangi program, yüz yüze ya da uzaktan öğretime üniversite senatoları karar verecek.

DEPREMZEDELERE ÖZEL HAK
Toplantı sonrası alınan kararlar doğrultusuna uzaktan veya yüz yüze eğitim görmek isteyen öğrenciler Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal,Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik'in özel öğrencilik hükümlerine tabi olmaksızın kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı tanınacak.

ÖZEL ÖĞRENCİ NE DEMEK
Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olup, farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek isteyen veya özel durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi üniversitelerinde kalmak şartıyla farklı bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etme imkânı tanınan öğrenciyi ifade etmektedir.

NE ZAMANA KADAR
Depremzede öğrenciler için tanımlanan bu haklar üzerinden alınan kararlar 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinden itibaren özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelere başvuru yapma hakları bulunuyor. Özel öğrenci olmak için üniversitelere  başvuru yapan öğrenciler kayıtlı oldukları programda eşdeğer ve öğretim dili aynı olan ve program ile sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusu üniversiteler tarafından kabul edilecek.

KAYIT DONDURMA HAKKI
Deprem sonrası üniversite öğrencileri için alınan karalar dışında depremin olduğu yerlerde kayıtlı olan öğrenciler isterlerse bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınacak.

İlginizi Çekebilir

Huzur Köy depremzedelerin yanında

İlginizi Çekebilir

Depremzede çocuklar için çadırda sinema etkinliği

İlginizi Çekebilir

11 saatlik karanlığı asla unutmayacağız!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17581

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171