KIRIKKALE
24°
02:55

İkindi'ye Kalan Süre

Cumhuriyet, her karesi şehit kanıyla sulanmış bir birlikteliğin adıdır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yurdun her noktasında coşku yaşanıyor. Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü de etkinlikler kapsamında hazırlamış olduğu video klip yayımladı.


ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ AŞKI
Türkiye Cumhuriyetinin gerçek bir destanın adı olduğu belirtilen ve İstiklal Marşı dizeleriyle başlanılan klipte, "Türkiye Cumhuriyeti bir örnektir. Öyle bir örnek ki tüm tutsak ulusların umudu, bağımsızlığa çıkış yoludur. Cumhuriyet, her karesi özgürlük ve demokrasi aşkıyla, şehit kanıyla sulanmış bir birlikteliğin adıdır." ifadelerine yer verildi. Kentin farklı sembol noktalarında çekimleri yapılan video klip, bir lise öğrencisi tarafından seslendirildi.


AÇ KARINLA NİCE MUHAREBELER KAZANDILAR
 Klibin devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda Dizelerini yazdıran ve bu vatanı bizlere emanet eden ecdadımız seferberlik çağrısıyla ana, ata, yâr çocuk demeyip sessizce yola düştüler. Bir yudum su, bir kuru ekmekle idare ederek çarıklı ayak, aç karınla nice muharebeler kazandılar. Bedeli şehitlerimizle, gazilerimizle ödeyerek kazanılan zaferlerden sonra atalarımızın bize bıraktığı en büyük miras, Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti gerçek bir destanın adıdır. Her karesi işlenmiş, her karesi özgürlük ve demokrasi aşkıyla, şehit kanıyla sulanmış bir birlikteliğin adıdır. 

EN ÇOK TÜRK'E SEVDALANDI
Türkiye Cumhuriyeti bir örnektir. Öyle bir örnek ki tüm tutsak ulusların umudu, bağımsızlığa çıkış yoludur. Cumhuriyet ön sözünü kanla yazdığımız ve göğsümüzü gere gere haykırdığımız son sözümüz oldu! Cumhuriyet bu vatanın bütünlüğü, milletin birliğidir. Medeniyetler emziren insanlığın beşiği Anadolu Alparslan ile tanıştığı o ilk günden beri en çok Türk'e sevdalandı. O günden bu güne tüm heybetiyle, gür sesiyle haykırıyor:  "Ey Türk milleti! Benim bağrım kefensiz yatanların yurdu! Onlardan mirasım size. Asırlardan bu yana ırmak ırmak çağıldayan, rüzgâr rüzgâr uğuldayan öğüdümü unutma! Cenge giden toy delikanlıların kanındansın. Oluk oluk akan şehit kanları bayrağının göğsünde al bir sevdadır."

KURTULUŞUZ, UMUDUZ BİZ, BİZ TÜRK GENCİYİZ
Bugünün Türk gençleri olarak bizler, o delikanlılara borçluyuz. Her zaman vatanımıza sahip çıkacağız! Çünkü biz Anadolu'yu yurt tutan Alparslan'ız! Çağ kapatıp çağ açan Fatih'iz biz! Biz Mustafa Kemal'iz! Kurtuluşuz, umuduz biz, biz Türk genciyiz! Cumhuriyetin yılmaz bekçisiyiz. Özgürlük ve bağımsızlık atamızdan bize karakterdir. Hakk'ın emaneti, gözümüzün nuru, gönlümüzün sevinci, namusun ta kendisi güzel vatanımz Sana en çok yakışan cumhuriyettir. Cumhuriyet tacını gururla taşı. Asil Türk gençliği olarak başını asla eğdirmeyeceğiz. Her karış toprağına ebediyen sahip çıkacak, cansiparane haykıracağız:    "Ya istiklâl ya ölüm!" 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Cumhuriyet bayramı bir başka güzel 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli öğrenciler, TEKNOFEST’te buluşacak 

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyet, her karesi şehit kanıyla sulanmış bir birlikteliğin adıdır

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71973

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171