KIRIKKALE
22°
00:31

İkindi'ye Kalan Süre

Barış Telli’nin hayat hikayesi film oluyor 

Küçük yaşta geçirdiği trafik kazasında sağ bacağını kaybeden ve "Ampute Messi" olarak anılan Kırıkkaleli milli futbolcu Barış Telli'nin hayat hikayesi "Hayatla Barış" adıyla sinemalarda izleyicilerle buluşacak.


ÜÇAYAKLA KOŞMAYA BAŞLADIM
Yapımcılığını 4 Story Production'ın üstlendiği filmin yönetmenliğini Can Ulkay, müzik direktörlüğünü ise besteci, piyanist ve aranjör Fahir Atakoğlu yapacak. Telli, çekimlerine aralıkta başlanacak filme ilişkin yaptığı açıklamada, "topun peşinde koşarak bir ayağını kaybetse de hayallerinin peşinden giderek dünyaları kazanmış biri olduğunu" söyledi. Kendisine inancını hiç kaybetmediğini belirten Telli, "Ayağım yoktu ama koşabilme yeteneğimi geliştirdim. Nasıl oldu? Koltuk değnekleriyle oldu. Onların da avantajı oldu. Çünkü onlar çift ayağıyla koşuyordu. Ben bu sefer üçayakla koşmaya başladım." dedi.


ÇOK DEĞERLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Telli, insanların "yapamayacağım" diyerek vazgeçtikleri şeyleri aslında yapabileceklerini göstermek istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "İnsanların 'vazgeçtim' dememesi, 'bunu yapabilirim' demesi için bu filmin çok değerli olacağını düşünüyorum. Benim mücadelem sadece bir futbol başarısı değil. Hayatla olan bir mücadeleydi. Hayatımızdaki engelleri aşabilmek önemliydi. Ben bunu kendi inancımla, ailemin, arkadaşlarım, öğretmenlerim ve hocalarımın desteğiyle başarmış oldum. Biliyorsunuz Ampute Milli Takımı olarak dünya şampiyonu olduk.” 


YEDİNCİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU OLACAKTI
“Türk milletini bu kadar mutluluğa, sevince boğmamız çok kıymetli, çok değerliydi. Ben de 18 yıldır zaten bu hizmete devam ediyorum. Bu sene şampiyonaya 5 gün kala kadrodan çıkartıldım ama o heyecanı stadyuma gidip, ülkemi destekleyerek zaten vermiş oldum. Benim katılacağım yedinci Dünya Şampiyonluğu olacaktı. Yani bir rekor olacaktı ama altıda kaldım. Önemli olan zaten bu. Ülkeyi temsil edip, bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı okutmaktı. Futbol aşkı benim için hiçbir zaman bitmedi. Bitmeyecek. Futbolculuğuma milli takım düzeyinde devam edeceğim. Kariyerimi bitirdikten sonra da adaletli bir antrenör olmak için elimden gelen şekilde çalışacağım."

HAYAL ETMEK BAŞARININ EN BÜYÜK ADIMIDIR
Yönetmen Can Ulkay, biyografi filmleri yapmayı sevdiğini ifade ederek, "Barış, hikayesi dışında da bir kimlik. Başarının, gücün ve mücadelenin kimliği... Çoğu zaman bütün genç arkadaşlara 'hayal etmek başarının en büyük adımıdır' diye bahsediyorum. Barış'ın hikayesi de böyle. Hayallerinin peşinden gitmiş, hayallerini kovalamış ve hala kovalamakta olan bir hikaye." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Ampute Messi Barış Telli Survivor’da

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93454

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171