KIRIKKALE
22°
03:6

İmsak'a Kalan Süre

Aşağımahmutlar’da hasat şenliği 

Kırıkkale'de, birçok gıda ürünün hammaddesi olan ve stratejik öneme sahip buğdayın hasadı başladı. Rekoltenin ise geçen yıla oranla yüksek olması bekleniyor.


360 BİN TON BUĞDAY BEKLENİYOR 
Türkiye'nin gıda sektöründe birçok ürünün hammaddesi olan ve stratejik öneme sahip buğdayın hasadı başladı. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Aşağımahmutlar Mahallesi'nde hasat töreni düzenlendi. Ukrayna-Rusya Savaşı sebebiyle stratejik öneme sahip buğday için biçerdöverler tarlalarda çalışmaya başladı.
 
TAHMİNİ 4,1 MİLYAR TL 
Buğday üretiminin 360 bin ton, arpa üretiminin ise 160 bin ton olması bekleniyor. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan alım fiyatları ise, Kırıkkale'de 2023 yılı üretim sezonunda hububat hasılasının tahmini 4,1 milyar Türk lirası olduğu belirtildi. Hasat törenine katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kullandığı biçerdöver ile hasat yaptı. Tekbıyıkoğlu, tarım arazileri hakkında Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz'dan bilgi aldı. 

ARAZİLERİN ÇOĞU EKİLECEK 
Vali Tekbıyıkoğlu, törende yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığının 5 Nisan'da çıkardığı kanun sayesinde kullanılmayan tarım arazilerinin yeniden ekileceğini ve değer göreceğini söyledi. Tekbıyıkoğlu, "Tarım Bakanlığı 5 Nisan'da çok önemli bir kanun çıkardı. Türkiye tarımının en büyük problemi nedir? diye sorulduğu zaman herkes bir cevapta ittifak ediyordu. Bizdeki miras hukuku münasebetiyle topraklarımız bölünüyordu, bazıları da ekmeye kıymet görmüyordu, değer görmüyordu. Bu kanun sayesinde inşallah ekilmeyen arazilerimizin birçoğu ekilmiş hale gelecek. Tarım potansiyeli kullanılır hale getirilecek. Ben bunu çok kıymetli görüyorum." diye konuştu.  

ÖNEMLİ TOHUM DESTEKLERİ VERDİK
Valilik bünyesinde çiftçilere tohum desteklerinin de verildiğini anlatan Tekbıyıkoğlu, "Valiliğimiz bünyesinde değerli çiftçilerimize çok önemli destekler veriyoruz. Özel idare bütçesinden çok önemli tohum destekleri verdik. Daha kaliteli tarım ve daha iyi ürünler elde edilsin diye. 4,1 milyar Türk lirası kadar ilimiz için çok önemli bir rakam. Bizim ilimizin gayrisafi milli hasılasına girecek. Sadece sizler değil, ilimizin iş dünyası da bundan istifade edecek." diye konuştu.

 

 

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu, hedik kaynattı

İlginizi Çekebilir

Silah müzesi için geri sayım

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu: "Kırıkkale savunma sanayisinin kalbidir"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30909

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171