KIRIKKALE
21°

TR71 bölgelerine şiddete sıfır tolerans eğitimi verilecek 

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 28 Eylül 2022 Çarşamba günü Aksaray ili Güzelyurt ilçesinde Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında yapıldı.


GEÇEN DÖNEM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı geçen dönem yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle başladı. Toplantıda bir önceki dönemde; 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı(SOGEP) kapsamında teklif edilen 20 projeden 11’i T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandığı, 2014-2023 dönemini kapsayan mevcut Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve Bölge Planlarının yenilenmesi çalışmalarına devam edileceği belirtildi.

DİKKAT ÇEKEN ÇALIŞMALARI ARASINDA
Yine bu dönemde TR71 Bölgesi İl Bazında Dış Ticaret Mevcut Durum Analizleri çalışmasına başlanırken, bölgenin iş gücü kabiliyetinin ve beceri setinin çözümlenmesini hedefleyen Beceri Seti çalışmasına devam edilerek, Sektörel Rekabet Edebilirlik ve Kümelenme Analizi tamamlandığı ifade edildi. Geçtiğimiz dönemin dikkat çeken çalışmaları arasında, Kalkınma Ajansları 2022- 2023 Genç İstihdamı Teması kapsamında Fujifilm ve Godox firmaları sponsorluğunda 5 ilimizde gerçekleştirilen Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimleri ile Aksaray Güzelyurt ilçesinin ve Ajans tarafından hazırlanan bisiklet ve doğa yürüyüşü rotalarının tanıtımını yapmak üzere NTV’de yayınlanan Macerasever programı yer aldı. Ayrıca, uluslararası bir belediyeler birliği olan Cittaslow (Yavaş Şehir) Ağına Güzelyurt ilçesinin dâhil edilmesine yönelik başvuru gerçekleştirildi.

KIRŞEHİR’İN TANITIMI İÇİN KISA FİLM ÇALIŞMASI YAPILDI
Toplantıda, Kalkınma Ajansları 2022 – 2023 Genç İstihdamı Teması kapsamında Aksaray Üniversitesi öğrencilerine PLC eğitiminin verildiği, eğitim alan 30 son sınıf öğrencisinden 3’ü istihdam edildiği açıklanırken, 2’si ise istihdam edilmek üzere uzun dönem stajına başladığı ifade edildi. Yine, Ajans tarafından koordine edilen Kayseri Model Fabrika Öğren-Dönüş Programı faaliyetine devam edildiği belirtilirken, bu kapsamda bölge üniversitelerinden 6 üniversiteli genç, Haziran-Eylül döneminde programa dâhil edilirken ve bu gençlerden dördü farklı firmalar tarafından istihdam edilmek üzere işe alındığı belirtildi. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına müzik alanında kabul edilen Kırşehir’in müzik kültürüne katkı sunması amacıyla Ajans koordinasyon ve organizasyonunda, Kırşehir Belediyesi işbirliğinde “Müzikli Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildiği ifade edilirken, yine Kırşehir ilinin tanıtımına katkı vermek amacıyla ilin öne çıkan temalarına yönelik olarak kısa film çekim çalışmalarının tamamlandığının altı çizildi.

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS EĞİTİMİ
Ajans ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği çerçevesinde ILO Akademi kapsamında yer alan “Şiddete Sıfır Tolerans Eğitimi” TR71 Bölgesi illerinde eğitimi almaya gönüllü işletmelerin istifadesine açıldığı, bölgeden 14 firma eğitime gönüllü olarak katıldığı ve 190 çalışan eğitimi başarıyla tamamlandığı ifade edildi. Ajansın proje ortağı olarak yer aldığı "Support Environmental Education for Sustainable Development Tourism for Tomorrow" projesi kapsamında Ajans personeline AB Yeşil Etiket (EU Ecolabel) sertifika uygulamaları hakkında eğitimler verildiği belirtildi. Toplantının önemli gündem maddeleri arasında ise; Altı Aylık Birim ve Ajans Ara Faaliyet Raporu ile birlikte 2023 yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin Yönetim Kurulu onayına sunulmasının yanı sıra hâlihazırda Ajans tarafından finansal destek verilen iki proje için süre uzatım talebi konuları yer almaktadır. Toplantı gelecek 2 ay içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi sunulmasıyla sona erdi.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu iftarda Uçar ailesinin konuğu oldu

İlginizi Çekebilir

Devlet her zaman yanınızda

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu, Delice'de incelemelerde bulundu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

92516

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171