KIRIKKALE
25°
02:17

İmsak'a Kalan Süre

Araç alımlarındaki ÖTV muafiyet tutarı artırılmalı

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, "Engelli bireylerin ihtiyaç duydukları tıbbi cihazların temini ve tedariki kolaylaştırılmalı, araç alımlarındaki ÖTV Muafiyet tutarı artırılmalıdır” dedi.


TALEP VE TEKLİFE DÖNÜŞTÜRMEKTEYİZ. 
Pekuz, "Engelli olma hali, insanların engellilikleri yüzünden değil, objektif yaşam koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle, yani toplumsal koşullara bağlı olarak oluşur. Engellilerin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanmasına yönelik kamusal alanda iyileştirmelerin yapılması, onların çalışan, kazanan ve kendilerine yeten bireyler olmaları için desteklenmeleri toplumsal yaşamın bir gereğidir. Bu minvalde Memur-Sen olarak, insan merkezli anlayışımızın gereği ülkemize ve milletimize karşı da sorumluluklarımız olduğu inancıyla; başta engelli kamu görevlileri olmak üzere engelli bireylerin sosyal, kültürel ve toplumsal alanda yaşadıkları sorunlara ilişkin çalışmalar yürütmekte, yaşam standartlarının, çalışma şartlarının iyileştirmesi için araştırmalar gerçekleştirmekte, elde edilen verileri talep ve teklife dönüştürmekteyiz.” 

ÇOK BÜYÜK SIKINTI ÇEKMEKTEDİRLER
Birleşmiş Milletler Engelli Bireylerin Hakları Beyannamesinde; saygı görme ve değer verilme, özgüvenin artırılmasına katkı verme, öğrenim görme, çalışma hayatına katılma, aile ve sosyal yaşam kurma, ayırımcı tedaviden korunma gibi temel haklara vurgu yapılmıştır. Sosyal politikaların gelişimi ile birlikte de bugün engelli bireylerin toplumla bütünleşmesini sağlamak ve sosyal hayata katılımlarını arttırmak için; tıbbi tedavi ve iyileştirme hizmetlerinden yararlandırılmaları, özel eğitim ihtiyacı olanlara eğitim hakkının verilmesi ve işgücü niteliği taşıyan engellilerin mesleki rehabilitasyon doğrultusunda emek piyasasına katılmalarının sağlanması elzemdir. Başta engelli kamu görevlileri olmak üzere engelli bireyler; ortez, protez, insülin pompası, işitme cihazı ve pilleri vb. tıbbi yardımcı araç gereçlerin temin edebilmesi noktasında ekonomik yönden çok büyük sıkıntı çekmektedirler.” 

EŞİTLİK İLKESİNE GÖRE YARARLANABİLMELİDİRLER
“Geniş anlamda insan hakları, dar anlamda sosyal haklar bağlamında özel ve kamusal haklar bütün vatandaşlara eşitlik ilkesi doğrultusunda verilirken, dezavantajlı sosyal gruplar bunlardan fırsatta eşitlik ilkesine göre yararlanabilmelidirler. Bu çerçevede, engelli bireylerin yaşam standardını yükseltecek, ekonomik yönden destekleyecek, toplumsal alana katılımlarını artıracak ve engellilerle ilgili alınacak pozitif edinimlerin eşitlik ilkesine uygun nitelikte olmasını sağlayacak tekliflerimizi 12.08.2022 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na ve Sağlık Başkanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na ilettik. ''dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Yabancı uyruklu öğretim elemanlarına ikramiye

İlginizi Çekebilir

İmanla yazılan destan 15 Temmuz

İlginizi Çekebilir

Harcırah ücretlerindeki artış beklentileri karşılamıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

91028

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171