KIRIKKALE
22°
02:21

İkindi'ye Kalan Süre

Harcırah ücretlerindeki artış beklentileri karşılamıyor

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, kamu görevlilerine konaklama için ödenecek ücretlerde artış yapılmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Pekuz yaptığı açıklamada düzenlemenin kamu görevlileri nezdindeki yansımasının beklentileri


BEKLENTİLERİN KARŞILANMADIĞINI BELİRTTİ
15.04.2022 tarih ve 31810 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 7394 sayılı Kanun’un Geçici 2’nci Maddesi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na ekli (H) işaretli cetvelinde değişiklik yapılarak kamu görevlilerine yatacak yer temini (konaklama) için ödenecek ücretlerde artış yapıldı. Yapılan düzenlemeye ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Memur-Sen Genel Başkan Pekuz, beklentilerin karşılanmadığını belirtti.
 

TOPLU SÖZLEŞMENİN TARAFLARINA VERİLMİŞTİR
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun “Toplu Sözleşmenin Kapsamı” başlıklı 28. Maddesi’ni hatırlatan Pekuz, “Katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, ek ödeme, toplu sözleşme ikramiyesi, fazla çalışma ücreti, harcırah, ikramiye, doğum, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımları ve diğer mali ve sosyal hakların toplu sözleşme ile belirleneceği düzenlenmiş olup bu hususlara ilişkin tutarları/artışları belirleme yetkisi toplu sözleşme özerkliği ilkesi gereği toplu sözleşmenin taraflarına verilmiştir” dedi.
 

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADIĞINI DİLE GETİRİYORUZ
2021 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen tarafından verilen Harcırah Kanunu uyarınca verilecek gündelik ve tazminat tutarlarının artırılması, katsayıya bağlanması, dönemler itibarıyla maaş ve ücret artış oranları kadar yansıtılması ve süre sınırının kaldırılması yönündeki tekliflerinin tüm ısrarlara rağmen kamu işverenince dikkate alınmadığını belirten Pekuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Uzun yıllardır gündeme getirdiğimiz gündelik ve tazminat tutarlarının; sosyal diyaloğu en üst seviyede işleterek toplu sözleşme ile artırılması imkanı varken bu imkan kullanılmadan cüzi miktarda bir artışı içeren Kanun teklifine yönelik, günün gereklerini ve ihtiyaçlarını karşılama noktasında yetersiz kalacağı hususundaki Konfederasyonumuz görüşleri ve önerileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasında dile getirilmesine rağmen dikkate alınmayarak teklif mevcut haliyle Genel Kurul’dan geçmiştir. Diğer taraftan, yatacak yer temini (konaklama) için ödenecek ücretlerde artış yapılmasına ilişkin irade ortaya konmasını olumlu bulmakla birlikte, en uzak ilimizdeki 3.sınıf otelin bile bugünkü konaklama bedelinin 300 TL’den aşağı olmadığı, kamu kurum ve kuruluşlarının da yeterli düzeyde ve her ilde konuk evi veya misafirhanesinin bulunmadığı ve buna ek olarak düzenleme kapsamına alınmadan mevcut tutarıyla devam ettirilen gündelik tutarlarının tek öğün yemek maliyetini dahi karşılamadığı gerçeğinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor, yapılan düzenlemenin kamu görevlileri nezdindeki yansımasının beklentileri karşılamadığını dile getiriyoruz'' dedi.
 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

 

 

İlginizi Çekebilir

Hak, emek ve adalet mücadelesi 27 yaşında

İlginizi Çekebilir

Mahkeme ek ders ücreti ödenmesine karar verdi

İlginizi Çekebilir

Pekuz: “Kadroların tamamına atama yapılmalıdır”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37334

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171