KIRIKKALE
19°
02:8

Öğleye kalan Süre

Arabaya antifriz mi su mu koyulmalı?

Kasım ayının gelmesi ve uzmanların yurtta beklenen kar yağışı için uyarmasıyla birlikte vatandaşların aklına araçları geldi. Peki araçların donma riskine karşı ne yapmak gerekir? Antifriz mi su mu koymalıyız? Antifriz ne zaman koyulur?


ANTİFRİZ NEREYE EKLENİR?
Antifriz, genellikle radyatör kapağı altında bulunan soğutma sıvısı deposuna eklenir. Antifriz eklemeden önce, soğutma sisteminin temiz olduğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde, antifriz ile eski soğutma sıvısı arasında reaksiyon oluşarak motorun zarar görmesine neden olabilir. Koyulan antifrizimizi genellikle her iki yılda bir veya 40.000 kilometrede bir değiştirilmesi tavsiye edilir. Ancak, antifrizinizin durumunu düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde değiştirmek önemlidir.

ANTİFRİZ Mİ SU MU KOYULUR?
Arabaya sadece su koymak, kış aylarında özellikle donma riski olan bölgelerde zararlı olabilir. Su, 0 derecenin altında donarak genleşir. Bu genleşme, motor ve soğutma sisteminin zarar görmesine neden olabilir. Bu sebeple soğuk havalara girilirken aracımıza yarı yarıya su ve antifriz koymak gerekir. Çünkü Antifriz, suyun donma derecesini düşüren ve soğutma sistemini pas ve korozyondan koruyan bir maddedir.

NE ZAMAN KULLANILIR?
Antifriz genelde kış aylarında kullanılan bir sıvı olarak halk tarafından bilinir. Ancak kış aylarına özel olarak üretilmiş bir ürün değildir. Çünkü antifriz, donma gibi kaynamayı da önler. 

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

Arabaya antifriz mi su mu koyulmalı?

İlginizi Çekebilir

İkinci el araç satışına yeni düzenleme 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70844

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171