KIRIKKALE
17°
03:20

İmsak'a Kalan Süre

Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

SMA TİP 1 hastası Yiğit Hamza bebeğin tedavisi için kermes düzenlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kermeste hem imece usulü görüntüler hem de duygusal anlar yaşandı.


TEDAVİSİNDE KULLANILACAK 
Kırıkkale’de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı da Yiğit Hamza gönüllülerce temin edilen tekstil ve gıda ürünleri, el yapımı oyuncaklar ve yiyecekler satışa sunuldu. Ürünlerin satışından elde edilecek geliri 28 aylık Yiğit Hamza’nın tedavisinde kullanılacak.  Yiğit Hamza için Kırıkkale Valiliğinin izniyle düzenlenen bağış kampanyalarında bebeğin tedavi giderinin yüzde 28’lik kısmı toplandı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ 
Süren kampanyalarla bebeğin tedavi masrafının kalan 1 milyon 310 bin dolarlık kısmının toplanması amaçlanıyor. Yiğit Hamza için tüm Türkiye’den destek beklediklerini ve şu ana kadar ihtiyaç olunan paranın yüzde 28’lik bölümün toplandığını belirten, Yiğit Hamza bebeğin gönüllüsü Serenay Albayrak, “Yiğit Hamza SMA tip 1 ölümcül kas hastası. Bizlerde gönüllü ablaları ve teyzeleri olarak, onun için güzel bir etkinlik düzenlemek istedik.” 

BİRLİKTE BU PARAYI TOPLAYACAĞIZ 
“Bu şekilde bir yardım etmek istedik. Bize sosyal medyada bizlere kermes yaparsanız bizlerde yardım ederiz diyen esnafımız, ablalarımız teyzelerimiz vardı. Bizde onlarla beraber hep birlikte kermes düzenledik. Kermesimizde tatlılardan ve köy ürünlerinden oluşan tezgahımızı açtık. Gelirlerimizi de yiğit hamza için vereceğiz” dedi. 

TÜRKİYE’NİN DESTEK OLMASI GEREKİYOR 
Gönüllü Ela Başer ise kampanyayı güzel bir şekilde yürüttüklerini söyledi. Başer, “Karıncanın ateşe sutaşıma misali tek başına bir şey olmuyor. Herkesin destek olması lazım. Bu çocuğumuzu yaşatmak için tüm Türkiye’nin de destek olması gerekiyor. Hep birlikte çocuğumuza bir nefes olalım,  yaşatalım” diye konuştu.  Bir diğer gönüllü Satı Ereli de kısa zamanda bu paranın toplanması için hep birlikte büyük mücadeleler verdiklerini dile getirdi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

İlginizi Çekebilir

Yiğit Hamza’nın hayatını çaldı!

İlginizi Çekebilir

Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

İlginizi Çekebilir

Öztürk’ten SMA hastası Yiğit Hamza için TBMM’de destek çağrısı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

69344

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171