KIRIKKALE
25°
02:19

İkindi'ye Kalan Süre

Yeni torba yasa geliyor!

2023 yılı ikinci torba yasa teklifi, emekli ve memur maaşları, ev hanımlarına yapılacak prim desteği, taşeron işçilerin kadroya alınması ve 3600 ek gösterge gibi birçok önemli konuyu kapsayacağı öngörülüyor.


EMEKLİ VE MEMURA ZAM ORANLARI BELİRLENECEK
Torba yasada, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları belirlenecek. Bu konuda henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, enflasyon oranının üzerinde bir zam yapılması bekleniyor.

EV HANIMLARINA YAPILACAK PRİM DESTEĞİ
Oluşturulacak yasada, ev hanımlarının emekli olabilmeleri için gerekli prim gün sayısını doldurabilmeleri için devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Bu desteğin aylık bin 430 lira olması öngörülüyor. Ayrıca, çocuk sayısına göre erken emekli olmalarının yolu açılacak.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK
Kamuda bir taşerona bağlı olarak çalışan yaklaşık 90 bin işçinin kadroya alınması sağlanacak.

3600 EK GÖSTERGE YER ALACAK
Yaklaşık 500 bin memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi de torba yasada yer alacak. Bu düzenlemeyle, memurların emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak.

GENÇLERE DESTEK VERİLECEK
Torba yasada, evlilik kredisi verilmesi, depremzede gençlere konut verilmesi ve karşılıksız çek suçlarına ilişkin düzenlemelerin de yer alması bekleniyor. Torba yasa teklifi, Aralık ayında TBMM'de görüşülmeye başlanacak.

Haber:Burak Şenol
 

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti’den emeklilere seyyanen zam talebi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75051

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171