KIRIKKALE
25°
07:4

Öğleye kalan Süre

Yaz sezonunun vazgeçilmez meyvesi karpuz dilimle satılıyor: Tanesi 75 lira

Kırıkkale'de sezonun ilk karpuzu pazar tezgahına yüksek fiyatla girdi. Tanesi 75 ile 80 lirayı bulan karpuz, çeyrek dilimler halinde satılıyor.


KARPUZUN DİLİMİ 15-20 LİRADAN SATILIYOR
Kırıkkale'de koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında semt pazarları açıldı. Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz ise tezgahta yerini aldı. İran karpuzu olarak bilinen karpuzun fiyatı ise cep yaktı. Kilosu 7,5 liradan satışa sunulan karpuzdan almak isteyen vatandaşlar ortalama 60-80 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Bu fiyatın pahalı olduğunu düşünenler de karpuzu çeyrek veya yarım dilim olarak alıyor. Dilimlenen karpuzlar streç ise sarılarak dilimi 15-20 liradan tüketiciye satılıyor. Pazar esnaflarından Emre Göynük, Gazetekale.com muhabirine yaptığı açıklamada, karpuzun kilosunun 7,5 lira olduğunu ve 1 tonda 800 kilosunun çeyrek dilim halinde satıldığını söyledi.

"İNSANLAR KARPUZU ÇEYREK ALIYOR"
Tezgahlarda şu an için İran karpuzunun olduğunu belirten Göynük, "Şu an için pazarımız iyi. Epey bir gelir seviyesi oldu. Bu şekilde olmasının devamını bekleriz inşallah. En azından ara günlerde haftada bir gün pazar esnafı da düşünülürse çok memnun kalırız. Bu kadar insan evine ekmek götürüyor. Bizi de göz ardı etmemelerini rica ediyorum. Bunlar İran karpuzu. Antalya yerli karpuzumuz da başladı. Ama şu an itibarıyla daha zamanı var. Şu anda İran karpuzu daha iyi bayramdan sonra daha iyi olur yerli karpuzumuz. Haliyle pahalı olduğu için insanların alım gücü düştü çeyrek alıyorlar. 1 ton karpuz satıyorsak 800 kilosu yani yüzde 80’i çeyrek diyebilirim. İyi karpuzun sesi biraz tok gelmesi lazım, tam yeşil olmaması gerekiyor. Dışına ayna diyoruz mesela bu şekilde iyi olursa karpuz iyidir" ifadesini kullandı.

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

57307

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171