KIRIKKALE
21°
04:6

İmsak'a Kalan Süre

Yahşihan domateslerinde ilk hasat 

Yahşihan Belediyesi tarafından ilçe içerisinde kurulan ‘Domates Kurutma Sahası’nda ilk hasat yapılarak domatesler güneş ışığı altında kurumaya bırakıldı. 90 dönüm arazi üzerinde 150 bin domates fidesi diken Yahşihan Belediyesi, kurutulan domatesleri yurtd


7 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK
Asya Sara Anonim Şirketi arasında yapılan anlaşma gereği 90 dönüm arazi üzerine 150 bin domates fidesi diken Yahşihan Belediyesi, domateslerde ilk hasadı gerçekleştirdi.  Hasadı yapılan domatesler, kurutulduktan sonra toplamda 7 ülkeye ihraç edilecek.  Kurutma sahasında çalışan emekçi kadınları ziyaret eden Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Asya Sara Anonim Şirketi ile belediyemiz arasında yaptığımız anlaşma gereği ilçemize kurmuş olduğumuz domates kurutma sahasında çalışan emekçi kadınlarımızı ziyaret ettik. Sahada çalışan ve emek veren tüm işçi kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

BU DOMATESLERİ DÜNYA TANIYACAK 
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz geçtiğimiz aylarda, Yahşihan ilçesinde Kızılırmak kenarında bulunan 90 dönümlük bir alana, 7 kişilik bir ekiple 150 bin domates fidesi ekildiğini ve buradan toplanacak olan domateslerin, ilçeye kurulacak olan domates kurutma alanında kurutulacağını belirtmişti. Proje ile tarımda devamlılığı sağlamayı amaçladığını belirten Türkyılmaz, Yahşihan’da üretilen domatesleri dünyaya duyurduklarını söyledi.

DOMATESLER İLÇE HALKINA DA DAĞITILACAK 
Yaklaşık 250 ton domatesin elde edileceği hasat sonrası domatesler, Çin, Polonya, Almanya, Finlandiya, Hollanda, Katar ve İtalya olmak üzere 7 ülkeye ihraç edilecek. Ayrıca domates kuruları Yahşihan’da bulunan 6 bin haneye 100’er gramlık paketler halinde dağıtılacak. Domates kurutma tesisinde, projenin ilk aşamasında şuanda 50 emekçi kadına istihdam sağlanıyor. 

EV HANIMLARINA İŞ İMKANI SAĞLIYOR 
Hayata geçirilen bu proje, üreticiler, tesis çalışanları ve çiftçiler haricinde ev hanımlarına da getiri sağlıyor. İlçede işi bulunmayan ve hali hazırda çalışmak isteyen ev hanımları, bu proje sayesinde çalışma ve ev ekonomisine katkı sağlama fırsatı buluyor. Başkan Türkyılmaz, ““Üretken belediyecilik adına yaptığımız çalışmalarımızda ilçemize domates kurutma alanı kuracağımızın müjdesini vermiştik. İlk çalışmalarımıza Kızılırmak Nehri kıyısındaki 90 dönüm araziye 150 bin adet domates fidesi dikerek başladık” dedi. 

ÇİFTÇİMİZE EKONOMİK KAZANÇ, KADINLARA İSTİHDAM
Hasadını yaptığımız domatesler, kurutma işlemine alınıyor. Daha sonra  7 ülkeye ihraç edeceğiz. Projemiz sayesinde çiftçilerimiz ekonomik kazanç, kadınlar iş istihdamı sağlayacak. Bu sene de üretip kuruttuğumuz domatesleri 6 bin haneye 100’er gram paketlenmiş şekilde dağıtacağız. Şimdiden projemizin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Osman Türkyılmaz, belediye ve il genel meclis üyeleriyle seçime hazır

İlginizi Çekebilir

Çiftçilerimizin her zaman yanındayız

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü Vatandaşın Yanında 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70098

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171