KIRIKKALE
21°
03:16

Öğleye kalan Süre

Yahşihan, asfalta kavuşuyor

Yahşihan Belediyesi, sıcak asfalt hazırlıklarına başladı. İlçede, tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından, 8 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan törenle birlikte, ilk etapta 3 mahalleye, 2. ve 3. etapta ise 10 mahalleye sıcak asfalt atılacağı belirtild


CANLI YAYINLANACAK
Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Yahşihan ilçesinde, sıra asfalt yenileme işlemine geldi. Yahşihan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Seyrantepe, Bayraktepe ve Hacıbey Mahallelerine ilk etapta asfalt atılacağı ifade edildi. Yapılan işlemlerin ardından toplam 34 bin 800 ton sıcak asfaltın serim işlemi gerçekleştirileceği belirtilirken planlanan program dâhilinde ilçede toplam 10 mahallede asfalt çalışmaları son bulacağı dile getirildi. 8 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan asfalt atımının 15 gün gibi bir sürede bitirilmesi planlanıyor. Asfalt atımı, 2 adet finişer ve 20 adet tır ile gerçekleşecek. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz asfalt atımını büyük bir törenle gerçekleştirerek, canlı yayın üzerinden vatandaşlara izleme imkânı sunacak. 

BELKİ İKİ YILIMIZI KAYBETTİK AMA YAHŞİHAN’IMIZIN 50 YILINI KAZANDIK
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamada; “15 Haziran 2020 tarihinde altyapı ihalemize başlarken 700 gün sürecek çalışmayı 500 günde bitireceğimizin sözünü verip, 400 gün gibi kısa bir sürede bitirdik. Bugün 120 Milyona mal olan altyapı ihalemizde ilçemizin 50 yıllık altyapı sorununu ortadan kaldırmanın sevincini yaşıyoruz. Belki iki yılımızı kaybettik ama Yahşihan’ın 50 yılını kazandık. Altyapı çileli ve sıkıntılı bir süreçti, sularımız kesildi, evlerimizin içleri tozlandı, araçlarımızın ön takımları bozuldu, ayaklarımız çamura bulandı, ama sonunda bitti, bitiyor inşallah.  Bu zorlu süreçte sabreden, kahrımızı çeken başta hanımefendiler olmak üzere tüm hemşehrilerimizden özür diliyorum. Her şey daha güzel ve yaşanabilir bir Yahşihan için.” dedi.

TÖRENİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR
Türkyılmaz, “Nihayet ilçemizi asfalta kavuşturuyoruz. Asfalt ihalemizi 4 Haziran 2021 tarihinde canlı yayında şeffaf bir şekilde gerçekleştirdik. Çözüm üreten bir belediye anlayışı ile vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına, yaşanan aksaklıklardan ve şikâyetlerden dolayı 4734 sayılı kamu ihale kanununun belediyemize hak tanıdığı 21/b (pazarlık usulü) ile birinci etap asfaltlama çalışmalarına Seyrantepe, Bayraktepe ve Hacıbey mahallelerimizde başlamış bulunmaktayız. İlk etap asfaltımızın maliyeti 23 Milyon 900 bin TL’dir. 2. ve 3. etap asfalt çalışmalarına da 1. etap bitiminden sonra başlanacaktır. 8 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’da Seyrantepe Mahallesi Polis Okulu önünde yapacak olduğumuz Asfalt atma törenimize tüm halkımız davetlidir. Asfaltımız tüm ilçemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47609

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171