KIRIKKALE
32°
03:11

Öğleye kalan Süre

Vatana ebediyen sahip çıkacağız 

Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.


ATATÜRK ANITI’NA ÇELENKLER BIRAKILDI
Kırıkkale Valiliği himayelerinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlen tören Kırıkkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve derneklerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile devam eden törende günün anlam ve önemine dair Garnizon Komutanlığı personeli İstikam Binbaşı Caner Acar tarafından konuşma yapıldı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Kırıkkale Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.


KUTSAL VATAN TOPRAKLARINA EBEDİYEN SAHİP ÇIKACAĞIZ
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun Şehitlik Defterini imzalanmasının ardından İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından hatim duası yapıldı. Şehitlik defterini imzalayan Vali Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmada, tüm şehitlere ve vefat eden gazilere rahmet diledi.  Vali Tekbıyıkoğlu, “Bugün burada 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Ülkemizin bağımsızlığı ve geleceği uğruna bütün görev anlayışıyla kahramanca mücadele vererek, bu yolda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri gurur kaynağımızdır.” 

EBEDİYEN SAHİP ÇIKMA VE YAŞATMA ÜLKÜSÜ
“Bizlere düşen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin emaneti olan kutsal vatan topraklarına ebediyen sahip çıkma ve yaşatma ülküsü uğrunda milli birlik ve kardeşliğimizi her zamankinden daha fazla perçinlemektir. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi


BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ 
Vali Tekbıyıkoğlu, yaptığı konuşmanın ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Düzenlenen törene Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Mehmet Miraç Topaloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit yakınlar, gazi ile gazi aileleri yanı sıra çok sayıda Kırıkkaleli vatandaş katıldı.  

Haber: Burak Çalışkan
 

İlginizi Çekebilir

Nüfus personeline eğitim 

İlginizi Çekebilir

Ağustos ayında 740 konut satıldı

İlginizi Çekebilir

Ticari takside 200 adet kaçak içki ele geçirildi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60188

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171