KIRIKKALE
19°
00:28

İkindi'ye Kalan Süre

Uzmanlar uyardı! “Türkiye’de hava sıcaklığı 50 derecenin üstüne çıkacak”

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2023 yılının insanlığın yaşadığı en sıcak yıl olacağını belirtti. Kurnaz ayrıca, 2023 yazında Türkiye’de hava sıcaklıklarının 50 derece üzerine çıkabileceğini belir


KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ HİSSEDİLİYOR
Küresel ısınmanın etkileri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hissedilmeye başladı. Kavurucu sıcakların yaşandığı bugünlerde, Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurnaz, “2023 yazı, insanlığın yaşadığı en sıcak yaz olacak. Türkiye’de de hava sıcaklıkları 50 derecenin üzerine çıkacak.” dedi. 

“EN SICAK YAZ 2023”
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kurnaz, “"La Nina geçtiğimiz nisan ayında bitmeye başladı. Şu anda nötrden onun tam tersi olan El Nino'ya doğru geçiyoruz. La Nina'nın perdeleyici etkisi kalktığında sıcaklıklar birden, hızla yukarı doğru gitmeye başladı. 4 Temmuz'da yaşadığımız olayda 17.18 dereceyle dünya insanın gördüğü, en sıcak günü yaşadı. Hepimiz biliyoruz ki Temmuz ayının başı en sıcak günler değildir. Daha Temmuz'un ortası, Ağustos'un başı var sıcak günlerde… Dolayısıyla sıcaklık bundan sonra artmaya devam edecek. Bir de bunun üstüne gittikçe artan El Nino etkisi binecek. Onun için yaklaşık olarak Ağustos ayının ortasına kadar her gün neredeyse yeni bir rekor kırıyor olabiliriz. Bir gün sıcaktır, bir gün biraz daha az sıcaktır. Bu sene içerisinde yaklaşık 10-12 tane daha rekorlu gün yaşayacağımızı bekliyorum. Bu durumda 2023 dünyanın, insanların yaşadığı en sıcak sene olacak." ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da Cumhuriyet konseri iptal edildi

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyetimizin emanetini taşıyacağız

İlginizi Çekebilir

Koruma altındaki çocuklar TEKNOFEST'TE buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84825

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171