KIRIKKALE
25°
02:30

İmsak'a Kalan Süre

Üniversite öğrencileri AIDS hakkında bilgilendirildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme yaptı. AIDS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilere bilgiler verildi.


BROŞÜRLER DAĞITILDI
Kırıkkale Üniversitesi’nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme faaliyeti düzenledi. Sosyal Tesislerde açılan stantta, Dr. Gizem Parlak, Derya Ayas, Semra Tuncay tarafından öğrencilere AIDS Hastalığı hakkında bilgi verildi. Faaliyette, AIDS Hastalığının belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, öğrencilere AIDS Hastalığı ile ilgili broşürler dağıtıldı.

ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU
Faaliyetten sonra açıklamalarda bulunan Dr. Gizem Parlak, AIDS Hastalığının hala önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Bu hastalığın önlenmesi için farkındalık yaratmak çok önemli. Bu nedenle, üniversite öğrencilerini bilgilendirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimize AIDS Hastalığı hakkında doğru bilgileri aktarmaya çalıştık" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR
Faaliyete katılan öğrenciler, AIDS Hastalığı hakkında daha fazla bilgi edindiklerini ve bu konuda daha bilinçli olduklarını belirterek, etkinliğin çok faydalı olduğunu söylediler. Kırıkkale Üniversitesi, AIDS Farkındalığı Arttırma çalışmaları kapsamında önümüzdeki dönemde de çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

Haber:Yunus Emre Altundağ 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Öğrencilere milli tasarımlar anlatıldı

İlginizi Çekebilir

Profesörden öğrenciye ahlaksız mesaj

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi’nde engeller aşılıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

34881

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171