KIRIKKALE
22°
02:46

İkindi'ye Kalan Süre

Rektör Aslan, 4 yılını değerlendirdi 

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 4 yıllık görev süresi içerisinde yaptığı faaliyetlerini değerlendirdi. Planladıkları bütün çalışmalardan sadece 4 tanesini gerçekleştiremediklerini ifade eden Aslan, “Kırıkkale Üniversitesi her alanda


ASLAN: “BU GÖREV BANA YENİDEN VERİLMESE DE, BEN KIRIKKALE’DEN ASLA KOPMAYACAĞIM” 

 

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KALİTESİNİ KANITLAMIŞTIR 
Yaklaşık 4 yıldır Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Ersan Aslan, görev süresi içerisinde hedefledikleri ve yaptıkları çalışmalarını basın toplantısında değerlendirdi. Kırıkkale Üniversitesi’nin her alanda daha ileriye gitmesi amacıyla çalışma sergilediklerini değerlendiren Aslan, “Kırıkkale Üniversitesi her alanda kendini kanıtlamış ve kalitesini göstermiş bir üniversitedir. 4 yıllık görev süremiz içerisinde sayısız eserlere imza attık. Sadece hedeflediğimiz 4 çalışmayı yerine getiremedik. Önümüzdeki süreçte inşallah bizlere yeniden fırsat verilirse, bunları da hayata geçirmenin çabası içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. 


SAVUNMA SANAYİ ALANINA DESTEK VERİYORUZ 
Kırıkkale Üniversitesi’nin konumu itibariyle savunma sanayi alanıyla hemhal olduğuna dikkat çeken Aslan, yaptıkları çalışmalarla savunma sanayi alanına destek verdiklerini söyledi. 
Aslan, sunum eşliğinde yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “"Dijital bir üniversite dönüşmek. KUSİ akademik kurulu oluşturmak, KUSİ sektör kurulu oluşturmak. Uluslararası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak."

PROJE BAZLI BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPILDI 
“Öğrencilerin şehir ile bütünleşmesini sağlamak, yayın istatistiklerini dünya standartlarına çıkartmak. TUBİTAK girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde ilk 50'ye girmek. Bölüm akreditasyonlarını sağlamak, bölüm sayısını artırmak, sanayi ilişkilerini proje bazlı çalışmaya oturtmak, ilgili bütün bölümlerin en az bir proje ile şehre dokunmasını sağlamak. Engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik veteriner fakültesi binicilik tesisi kurmak. Özel eğitime muhtaç çocuklarımız için her ay bir etkinlik yapmak. Geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek.”

BİN 194 ÖĞRETİM ELEMANINA SAHİBİZ 
"12 Fakülte, 7 Meslek Yüksek Okulu, 1 Yüksekokul (Yabancı Diller) ve 3 enstitüsü bulunan bir köklü kuruluşuz. Öğretim elemanlarımızda profesör alanında yüzde 18'lik artış, doçent alanında yüzde 12'lik artış, doktor alanında yüzde 23'lük artış, öğretim görevlisi alanında yüzde 14 ve araştırma görevlisi alanında yüzde 33'lük bir yükseliş ile toplamda bin 194 öğretim eleman sayısına sahibiz. Doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans alanında toplamda 268 bölüm ve programa sahibiz.”

TOPLAMDA 45 TANE YENİ BÖLÜM AÇILDI 
“2018-2022 yılları arasında ön lisans alanında 9, lisans alanında 6, yüksek lisans alanında 23, doktora alanında 7 olmak üzere toplamda 45 adet yeni bölüm açıldı. Mevcut 214 profesörden 82’si, 138 doçentten 112’si bizim dönemimizde atandı. Akademik kadro atamaları alanında toplamda 599 adet atamalar gerçekleştirildi. Uluslararası öğrenciler değişim programları kapsamında 8 ülke ve 24 üniversite ile ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Bununla birlikte çok sayıda uygulama ve araştırma merkezlerimizde mevcuttur.”


ÜNİVERSİTEMİZİN GURUR TABLOSU 
“Çok sayıda kurumlarla sektör işbirlikleri alanında protokoller gerçekleştirdik. 19 sanayi kuruluşuyla, 11’i savunma sanayii alanında çalışan 19 sanayi kuruluşuyla, AR-GE alanında protokol imzalandı. Üç fakültede dört programa ulusal akreditasyon belgeseli, kalite yönetim sistemi belgesi, teknoloji geliştirme bölgesi gelişmekte olan TGB'ler içinde üçüncülük ödülü, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı koordinatörlüğü. Matematik bölümü dünyada ilk 500'de Teknofest uçan araba yarışma üçüncülüğü, Stanford üniversite en etkili bilim insanları listesinde 3 öğretim üyesi görevlendirildi.”


HEDEF ÜLKEMİZ CEZAYİR 
“Sosyal sorumluluk projeleri alanında çok sayıda etkinliklere imza attık. Kırıkkale'nin geleceğe yönelik çok büyük önem verdiğimiz 'Kırıkkale 2053 Arama Konferansı'nı gerçekleştirdik. Uluslararası ilişkilerde hedef ülkemiz Cezayir. Bu kapsamda çok sayıda etkinlikler gerçekleştirdik. Cezayir'de 4 kurda toplamda 50 öğrenciye 15 Temmuz Türkçe Öğretim Kursu düzenledik. Malezya putra üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık. Cezayir Blida 2 Üniversitesi bünyesinde Türkçe bölümü açılması için çalışıyoruz.”

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi’nden başarı

İlginizi Çekebilir

Üniversite akademik eğitime hazırlanıyor 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi’nde 4 bölüm açıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36385

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171