KIRIKKALE
25°
03:58

Öğleye kalan Süre

Üniversite birincilerine TOGG ile kampüs turu 

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 2023 YKS sonuçlarına göre Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını birincilikle kazanan öğrencilerimizi, yerli ve milli aracımız TOGG T10X ile kampüsümüzü gezdirdi.


KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNE HOŞ GELDİNİZ
Kampüs turu öncesinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerle Rektörlük Senato Salonu’nda toplantı yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Göksun Ünlü de toplantıda hazır bulundu. Üniversitenin tarihçesi, akademik ve idari birimleri, yapılan çalışmalar ve sosyal imkanlarımız hakkında öğrencilere bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Göstermiş olduğunuz başarı dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum. Üniversiteye hoş geldiniz. Sizlerle tanışmak ve Üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde hedefleri hakkında genel anlamda bilgi vermek amacıyla buradayız. Burada bulunacağınız 2,4,5 ve 6 öğrenim yılı boyunca bu çalışmalarımızı bizlerden ve hocalarınızdan sık sık duyacaksınız. İyi bir üniversiteye geldiniz. Ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Üniversitemizle ilgili sunduğu akademik yayın sayıları, bu yayınlara yapılan atıflar, uluslararasılaşma oranı,  yeşil alan ve çevre duyarlılığı gibi verileri bize bunu gösteriyor."

HEDEFİMİZ YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM YAPABİLMEK
"Ülkemizdeki ve dünyadaki farklı üniversite ve kurumlarla çok sayıda proje bazlı anlaşmalarımız var. Öğrencilerin, bu faaliyetlerde hocalarıyla birlikte yer alabildiği gibi sektörlerini yakından tanıma imkânı da buluyor. Proje çalışmaları içinde yer almak, proje üretebilmek önemli bir şey. TÜBİTAK ile proje yapan öğretim üyesi sayısı genel ortalama olarak %10 civarında. Bu oran Üniversitede genel ortalamanın neredeyse 2 katı seviyesindedir. Öğrencilerimizin TÜBİTAK’a yaptığı proje başvuru sayısı ve kabul edilen proje açısından da iyi bir yerdeyiz. ” dedi.

 BENİM DE ÇOCUĞUM BURADAN MEZUN OLDU
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Hepiniz hoş geldiniz. Hayırlı olsun. Üniversite bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında bir eksiği olmadığını söyleyebilirim. Sizlerin gördüğü bir eksiklik olursa da fakültelerinizdeki idari amirlerden başlamak üzere bizlere de iletebilirsiniz” dedi. Öğrencilerin en iyi şekilde mezun etmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Hepiniz hoş geldiniz. Fakültelerinize birinci olarak yerleşme başarısı gösterdiğiniz için sizleri tebrik ederim. Umut ediyorum ki birinci olarak da mezun olursunuz. 30 yıldır buradayım ve Kırıkkale Üniversiteli olmanın bir ayrıcalığı olduğunu düşünüyorum. Benim de çocuğum buradan mezun oldu.  Karşılaştığınız sorunları, taleplerinizi, memnuniyetinizi hocalarınıza, idari amirlere çekinmeden söyleyebilirsiniz. İnşallah en iyi şekilde mezun olursunuz” şeklinde konuştu.

TOPLANTI ÖĞLE YEMEĞİ İLE SONA ERDİ
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda öğrencilerimiz kendilerini tanıtarak, Üniversite ve bölümler ile ilgili merak ettikleri konularda  sohbet ettiler. Toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerimizi Üniversitemizin aracı TOGG T10X ile kampüsü gezdirdi. Bölümlerine birinci olarak yerleşen öğrencilerimize kampüsümüz ve kampüsteki binalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, tur sırasında kampüs içindeki diğer öğrencilerimizle de sohbet etti. Rektör ile birlikte Merkez Kütüphane ’yi gezen öğrencilerimize Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mine Keskin tarafından bilgi verildi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan öğrencilerimize hediye vermesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile devam eden program, Üniversitenin Konukevi’ndeki öğle yemeği ile sona erdi.

Haber: Süleyman Ok

İlginizi Çekebilir

Aslan: “Kırıkkale Üniversitesi hedeflerine başarıyla ilerliyor”

İlginizi Çekebilir

Rüzgar kız Pelinsu Şahin’den gümüş madalya

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi, Endonezya heyetini ağırladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

86732

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171