KIRIKKALE
22°
01:17

Akşam'a Kalan Süre

Türk Sanat Müziği korosu, sesleriyle gönülleri fethetti

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde Kırıkkale Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Koro Şefliğini Şeref Can Gizlenci’nin yaptığı konsere ilgi


 14 ESER YER ALDI
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koronun verdiği ilk konser büyük ilgi gördü. Müzik öğretmenlerinden Şeref Can Gizlenci ve Yılmaz Gürkan’ın yönetiminde kurulan koro kurslarında, Türk müziğinin seçkin eserlerinin öğretildiği ilk konser büyük beğeni topladı. Kırıkkale Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen konserde 4 aylık çalışmanın ardından 73 kişiden oluşan koro 14 eser ile izleyicinin karşısına çıktı. Koro üyeleri ve saz heyeti, performansıyla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Konserde dinleyiciler de hep bir ağızdan koroya eşlik etti. Programda Muhayyer Kürdi, Hicaz ve Nihavent makamlarından şarkılar seslendirildi.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Programa Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, okul ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde gerçekleşen programda, Muhayyer Kürdi ve Hicaz Nihavent makamlarında şarkılar seslendirildi. Bu konser sahne ile salonun kaynaştığı özel bir program olarak hafızalarda yer aldı. Koro halinde performans sergileyen halk eğitim merkezi solistleri her şarkıdan sonra ve hatta şarkı aralarında dakikalarca alkışlandılar.

TEKRARLARINDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
Koro Şefi Şeref Can Gizlenci program sonu yapmış olduğu açıklamasında, “Konuklarımıza iyi bir program hazırlamak için ekip olarak çok çalıştık.  4 ayı aşkındır emek verdiğimiz koromuzun bugün meyvelerini topladık. Bunun karşılığını da yürekten alkışlarla almak bizi mutlu etti. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Ekip olarak güzel işlerin altına imza atmaya devam edeceğiz. Tekrarlarında buluşmak dileğiyle.” dedi.

İLERİKİ ZAMANLARDA DEVAM EDECEĞİZ
Proje koordinatörü Yılmaz Gürkan yapmış olduğu açıklamasında, “Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kurulmuştur. Koromuz Kırıkkale halkının her kesimlerinden ve her yaş aralığında ki katılımcılarla Şef Şeref Gizlenci tarafından çalıştırılmıştır. Bugün ilk konserini veren koromuz çalışmalarına ileriki zamanlarda da devam etmeyi planlamaktadır. Bu muhteşem geceye katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

44034

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171