KIRIKKALE
21°
04:14

İmsak'a Kalan Süre

Toplumun sağlığı için görevdeyiz 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep akdoğan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle açılan standı ziyaret etti. 


YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAYA ÇABA HARCAR
Akdoğan, hafta kapsamında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Toplulukları güvenli ve sağlıklı kılmanın, halk sağlığı çalışmalarının en önemli olgu olduğunu belirtmek isterim. Tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi bunu daha da önemli hale getirdi. Pandemi, ülkemizde 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Halk Sağlığı Haftasını daha da anlamlı kıldı. Halk sağlığı çalışmaları; bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi hedefler. Bu hedeften yola çıkarak, bireyin anne karnından hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte, sağlıklı yaşam sürmesine ve yaşam kalitesini arttırmaya çaba harcar.”

ÇALIŞMALARIN ESASI HASTALANMADAN KORUYABİLMEK
“Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmanın, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemenin ve hayat standardını yükseltmenin, halk sağlığı çalışmalarının temel amacı olduğunu ifade eden Akdoğan; “Halk sağlığı çalışmalarının esası; toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatılabilmesini sağlamaktır. Özetle; koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek amacıyla, söz konusu hizmetlerin artarak sürdürülmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu.

TOPLUM SAĞLIĞINDAKİ ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR
“Halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin, öncelikle de Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri'nin toplum sağlığındaki önemi çok büyüktür. Toplumun hasta olmadan önce korunma altına alınması, olası hastalık risklerinin ortadan kaldırılması dolayısıyla da hastalık gelişmeden müdahale edilmesi halkın hastalıklarla boğuşmasını azaltacağı gibi, kaliteli bir yaşam sürmesini de sağlayarak maliyet etkin kullanımın ve sağlık hizmetlerinden daha etkin faydalanmanın yolunu açacaktır. Bizim için, halk için, halkın sağlığı için canla başla çalışan, hatta bu uğurda can veren bütün sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının Halk Sağlığı Haftası kutlu olsun.” 

Haber: Burak Çalışkan 
 

İlginizi Çekebilir

ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

İlginizi Çekebilir

Başka canlar yanmasın! Laf değil, icraat bekliyoruz!

İlginizi Çekebilir

Akdoğan ve yönetiminden anlamlı ziyaret

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93884

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171